Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

ΚΑΝΟΝΤΑΣ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ!


«Υπενθύμιζέ τους να υποτάσσονται στις αρχές και στις εξουσίες, να πειθαρχούν, να είναι έτοιμοι για κάθε έργο αγαθό, 2 κανέναν να μη βλαστημούν, να είναι άμαχοι, επιεικείς, να δείχνουν όλη την πραότητα προς όλους τους ανθρώπους.» (Τίτος 3:1-2)

Αν θα ήθελες να γράψεις ένα μήνυμα σε κάποιο πρόσωπο, που σού είναι πολύ αγαπητό, θα ήσουν τόσο οξυδερκής να του γράψεις όχι μόνο ευχές και θερμούς χαιρετισμούς, αλλά επίσης λόγια που θα το οικοδομούν. Λόγια που αν τα ακολουθήσει θα το ωφελήσουν, η ζωή του θα αποκτήσει πολύ μεγαλύτερη σημασία, θα γίνει πολύ πιο χαρούμενη, ειρηνική, και καρποφόρος.Ο Θεός επίσης έγραψε ένα γράμμα στα παιδιά Του. Τα παιδιά Του είναι αυτά που εμπιστεύονται τον ΙΗΣΟΥ και Τον δέχτηκαν για προσωπικό τους Σωτήρα και Κύριο. Η Βίβλος μας λέει ότι, «Γιατί όλοι είστε γιοι του Θεού μέσω της πίστης στο Χριστό Ιησού» (Γαλάτες 3:26) και σε μια άλλη παράγραφο λέει, «Όσοι όμως δέχτηκαν Αυτόν, σ’ αυτούς έδωσε εξουσία τέκνα Θεού να γίνουν. σ’ όσους πιστεύουν στ’ όνομά Του» (Ιωάννης 1:12)
Αφού αρχίσαμε να γνωρίζουμε τι ο ΙΗΣΟΥΣ έκανε για μας επάνω στο Σταυρό, και αφού Τον πιστέψαμε τα ονόματά μας γραφτήκανε στο Βιβλίο της Ζωής του Ουρανού. Όμως ενώ είμαστε ακόμα εδώ κάτω στη γη, περιμένοντας την ευλογημένη Ελπίδα και την ένδοξη Παρουσία του μεγάλου Θεού και Σωτήρα μας ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ο Θεός έβαλε στα χέρια μας τον Λόγο Του, ο οποίος είναι μέσα στη Βίβλο να μας διδάσκει, να μας διορθώνει, και να μας εκπαιδεύει στο πώς να κάνουμε καλά έργα, και πώς να ζούμε μια ζωή, η οποία δοξάζει τον Θεό. Ο Λόγος του Θεού σε αυτό το μήνυμα μας υπενθυμίζει ευθέως:

1.      Να Υποτασσόμαστε Στις Αρχές Και Στις Εξουσίες.

Το να είμαστε Λαός του Θεού, και το να έχουμε αιώνια ζωή, σημαίνει ότι και τα ονόματά μας είναι γραμμένα στον Ουρανό και ότι θα ζούμε με τον Θεό μαζί για πάντα. Αυτό όμως δεν μας δίνει το δικαίωμα να είμαστε υπερήφανοι, αλαζόνες και υβριστικοί. Και βέβαια είναι προνόμιο να είμαστε παιδιά του Θεού, όμως είμαστε υποχρεωμένοι και οφείλουμε να μην είμαστε επαναστατικοί ενάντια στις αρχές και στις εξουσίες. Βρίσκουμε τους ανθρώπους να τρέχουν στους δρόμους και να απαιτούν τα δικαιώματά τους, απαιτώντας από τις κυβερνήσεις τους να τους τα δώσουν με τη βία. Κάποιοι άλλοι τους βρίσκουμε να κάνουν απεργία και να σταματούν από την δουλειά τους αυτούς που θέλουν να εργαστούν. Αυτός όμως ο τρόπος και η συμπεριφορά δεν είναι ο  κατάλληλος για το Λαό του Θεού. Ο Κύριός μας και ο Βασιλιάς μας, ο Κύριος ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ, είναι στον Ουρανό. Είναι Αυτός που προμηθεύει για εμάς τα προς το ζην, και μας παρέχει όλα όσα χρειαζόμαστε στις ανάγκες μας. Είναι Αυτός η Δικαιοσύνη μας από τον Θεό, ο Οποίος μας φέρνει δικαιοσύνη, και μας επιστρέφει ό,τι είναι δίκαιο για μας.
Ο ΙΗΣΟΥΣ είπε, «Και με όποιον σε αγγαρέψει ένα μίλι, πήγαινε μαζί του δύο» (Ματθαίος 5:41) Ο Κύριος ΙΗΣΟΥΣ το ξέρει ότι υπάρχουν κανόνες που είναι δύσκολοι για να τους εφαρμόσουν οι άνθρωποι, παρόλα αυτά, εμάς το Λαό Του μας θέλει να είμαστε ευγενικοί, υπομονετικοί, και καρτερικοί μέσα στις δοκιμασίες και στις δυσκολίες. Αν προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε τις δικές μας δυνάμεις και ισχύ για να πάρουμε τα δικαιώματά μας από τους άλλους, τότε απομακρυνόμαστε από τον Θεό και σβήνουμε την Παρουσία του Κυρίου ΙΗΣΟΥ. Δικαιοσύνη δεν θα έρθει με την δική μας δύναμη, αλλά από τον Θεό, ο Οποίος κρίνει δίκαια!

          2.      Να Είμαστε Υπάκουοι.                                                                                                                                                   
Υπάρχουν αρχές και κανόνες που πρέπει να εφαρμόζονται για να γίνεται κάθε έργο μέσα στους διαφορετικούς τομείς της ζωής. Η δική μας στάση και συμπεριφορά θα πρέπει να είναι υποταγής και όχι να παραβαίνουμε τους Νόμους. Στην Βίβλο, καθώς διαβάζουμε το Λόγο του Θεού συναντάμε το Νόμο του Θεού, και βρίσκουμε τους εαυτούς μας να τον παραβιάζουμε μερικές φορές. Τι πρέπει να κάνουμε;
Σίγουρα δεν πρέπει να Τον απορρίψουμε. Οφείλουμε να διορθώνουμε τον εαυτό μας να συντονίζεται με το Νόμο και τον Λόγο του Θεού έτσι ώστε να Τον εφαρμόζουμε, για να ζούμε μια ζωή που θα είναι ευάρεστη στον Θεό.

          3.      Να Είμαστε Έτοιμοι Να Κάνουμε Το Καλό.

Για να εκτελούμε τις Εντολές του Κυρίου, δεν είναι αρκετό να ζούμε μια ζωή ρουτίνας: να τρώμε, να πίνουμε, να κοιμόμαστε. Πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι ανάγκη να υπηρετούμε τον Θεό. «Γιατί είμαστε δικά του πλάσματα, που δημιουργηθήκαμε μέσω του Χριστού Ιησού, για να πράττουμε έργα αγαθά τα οποία προετοίμασε ο Θεός, για να περπατήσουμε σε αυτά» (Εφεσίους 2:10)         
                                   
           4.      Να Μην Συκοφαντούμε Κανέναν.

«…Μην συκοφαντήσετε…» (Λουκάς 3:4) Οι άνθρωποι του Θεού δεν πρέπει να κουτσομπολεύουμε, ούτε να μιλάμε πίσω από την πλάτη των άλλων. Αν θέλεις να πεις κάτι για οποιονδήποτε, πήγαινε κατευθείαν σε αυτόν τον άνθρωπο και μίλησέ του πρόσωπο με πρόσωπο, και μην μιλάς πισώπλατα. «Μην καταλαλείτε ο ένας τον άλλον, αδελφοί. Αυτός που καταλαλεί τον αδελφό του ή κρίνει τον αδελφό του καταλαλεί το νόμο και κρίνει το νόμο. Αν όμως κρίνεις το νόμο, δεν είσαι εκτελεστής του νόμου αλλά κριτής του. 12 Ένας είναι ο νομοθέτης και κριτής, εκείνος που δύναται να σώσει και να καταστρέψει. Ενώ εσύ ποιος είσαι που κρίνεις τον πλησίον σου(Ιάκωβος 4:11,12)

5.      Να Είμαστε Ειρηνικοί.

Να αποσκοπούμε πάντοτε στην ειρήνη με την οικογένειά μας, με τους γείτονές μας, τους φίλους μας, τους συγγενείς μας, και με όλους τους συνανθρώπους μας. Ο Λόγος του Θεού μας λέει, «Μακάριοι οι ειρηνοποιοί, γιατί αυτοί θα κληθούν γιοι Θεού.» (Ματθαίος 5:9)

            6.      Να Σεβόμαστε Τα Δικαιώματα Των Άλλων.

Μερικές φορές περιμένουμε πολύ περισσότερα από τους άλλους συνανθρώπους μας. Και είναι αλήθεια, ότι ίσως θα θέλανε να κάνουν και να προσφέρουν περισσότερα, όμως οι καταστάσεις που ζούνε τους εμποδίζουν να το κάνουν αυτό και δεν τους το επιτρέπουν. Εμείς οφείλουμε να σεβόμαστε κάθε άνθρωπο, την προσωπικότητά του και τα δικαιώματά του, και κυρίως τους αδύνατους, τις χήρες, τα ορφανά, τους άνεργους, αυτούς που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα, κ.λ.π. γιατί είναι άνθρωποι και κάθε ένας από αυτούς χρειάζεται ειδική φροντίδα από εμάς.

            7.      Να Δείχνουμε Αληθινή Ταπεινοφροσύνη Προς Όλους.

Ξέρετε, είναι εύκολο και συνηθισμένο το να είμαστε ταπεινοί προς εκείνους που είναι στις αρχές και στις εξουσίες. Όμως πρέπει επίσης να  συμπεριφερόμαστε με ταπεινοφροσύνη προς εκείνους που είναι αδύνατοι και φτωχοί, και προς εκείνους που είναι κάτω από μας.
Αγαπητά μου και αγαπημένα μου αδέλφια: «Πιστός είναι αυτός ο λόγος. και γι’ αυτά θέλω να διαβεβαιώνεις, για να φροντίζουν να προΐστανται σε καλά έργα εκείνοι που έχουν πιστέψει στο Θεό. Αυτά είναι καλά και ωφέλιμα στους ανθρώπους.» (Τίτος 3:8)

Αυτά είναι τα Καλά Πράγματα, τα οποία θα ΠΡΕΠΕΙ να ΜΑΘΟΥΜΕ να ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, καθώς συμφωνούμε να ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΜΕ: 


«Ουράνιε Πατέρα, έρχομαι μπροστά Σου στο όνομα του Σωτήρα και Κυρίου μου ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, που πέθανε και για μένα πάνω στο Σταυρό, θάφτηκε και αναστήθηκε την Τρίτη μέρα, σύμφωνα με τις Γραφές, για να μού δώσει αιώνια Ζωή. Ω, Κύριε σήμερα αφιερώνω τη ζωή μου να είναι ένα καλό παράδειγμα με το να κάνω Καλά έργα, που έρχομαι να μάθω από Εσένα. Σε ευχαριστώ Κύριε, στο όνομα του ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, Αμήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου