Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

"ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΩΝ ΕΧΕΙ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ"!!! (Α΄Πέτρου 4:7)

Όλων λοιπόν το τέλος έχει πλησιάσει.


Να είστε συνεπώς σώφρονες και νηφάλιοι στις προσευχές. 
8 Προπάντων την αγάπη να την έχετε ένθερμη μεταξύ σας, γιατί η αγάπη καλύπτει πλήθος αμαρτιών. 
9 Να είστε φιλόξενοι ο ένας στον άλλο χωρίς γογγυσμούς.
10 Καθένας, καθώς έλαβε χάρισμα, να το χρησιμοποιείτε διακονώντας αμοιβαία τους άλλους σαν καλοί διαχειριστές της ποικίλης χάρης του Θεού. 
11 Αν κάποιος λαλεί κηρύττοντας, ας το κάνει όπως ένας που λέει λόγια Θεού· αν κάποιος διακονεί, ας το κάνει όπως διακονεί ένας με την ισχύ που χορηγεί ο Θεός, ώστε σε όλα να δοξάζεται ο Θεός μέσω του Ιησού Χριστού, στον οποίο ανήκει η δόξα και το κράτος στους αιώνες των αιώνων. Αμήν.
12 Αγαπητοί, μην παραξενεύεστε για την πύρωση που γίνεται ανάμεσά σας, για να δοκιμαστείτε, σαν να σας συμβαίνει κάτι παράξενο. 
13 Αλλά να χαίρετε καθόσον συμμετέχετε στα παθήματα του Χριστού, για να χαρείτε αγαλλιάζοντας και κατά την αποκάλυψη της δόξας Του. 
14 Αν σας βρίζουν για το όνομα του Χριστού, είστε μακάριοι, γιατί το Πνεύμα της δόξας και το οποίο είναι Πνεύμα του Θεού αναπαύεται πάνω σας. 
15 Κανείς βεβαίως από εσάς ας μην πάσχει ως φονιάς ή ως κλέφτης ή ως κακοποιός ή γιατί επιβλέπει και ανακατεύεται σε ξένες υποθέσεις. 

16 Αν όμως πάσχει ως χριστιανός, ας μην ντρέπεται, αλλά ας δοξάζει το Θεό για το όνομα τούτο. 17 Γιατί είναι καιρός να αρχίσει η κρίση από τον οίκο του Θεού· και αν αρχίζει πρώτα από εμάς, ποιο θα είναι το τέλος εκείνων που απειθούν στο ευαγγέλιο του Θεού;
18 Και αν ο δίκαιος μόλις σώζεται, ο ασεβής και αμαρτωλός που θα φανεί;

19 Ώστε και αυτοί που πάσχουν κατά το θέλημα του Θεού, ας παραθέτουν με εμπιστοσύνη τις ψυχές τους στον πιστό Κτίστη, για να προστατεύει, κάνοντας το αγαθό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου