Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ - ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΔΟΞΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ;

(1) ΟΤΑΝ ΠΕΡΠΑΤΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΙ ΑΡΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΘΕΟ, ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΣΕ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙ!  

«Και περπάτησε ο Ενώχ με τον Θεό και δεν βρισκόταν πλέον, γιατί ο Θεός Τον μετέθεσε» (Γένεση 5:24) 
«Με την πίστη ο Ενώχ μετατέθηκε στον ουρανό για να μη δει θάνατο, και δε βρισκόταν γιατί τον μετάθεσε ο Θεός. Γιατί πριν από τη μετάθεσή του είχε δοθεί μαρτυρία πως είχε ευαρεστήσει το Θεό.» (Εβραίους 11:5)
(Α) Ο Ενώχ για 365 χρόνια περπάτησε ΜΑΖΙ με τον Θεό! Δεν περπάτησε απλά ‘ενώπιον – μπροστά’ στον Θεό, όπως ο Αβραάμ (Γεν. 17:1), αλλά ΠΕΡΠΑΤΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ, όπως ο Νώε! Χέρι – χέρι, βήμα – βήμα! Εσύ κι εγώ; Προσωπικά Τον διάλεξα πριν 30 χρόνια περίπου! Και από τότε ΠΕΡΠΑΤΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥ! Εσύ διάλεξες τον Θεό από αγάπη κι εκτίμηση για όσα σού έδωσε, για όσα σού έκανε, και για ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΝΑΙ, να ΠΕΡΠΑΤΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ; 
(Β) ΕΥΑΡΕΣΤΗΣΕ τον ΘΕΟ! Αυτός είναι ο Αληθινός Σκοπός της ζωής μας! Ξέρετε πάρα πολύ λίγοι άνθρωποι πάνω στη γη αντιλήφθηκαν ή αντιλαμβάνονται αυτήν την μοναδική και θαυμαστή Αλήθεια! Ότι πλαστήκαμε – δημιουργηθήκαμε για να κάνουμε παρέα με τον πιο Όμορφο, τον πιο Υπέροχο, τον πιο Φωτεινό, τον πιο καλύτερο Φίλο που μπορούμε να έχουμε! Τον ίδιο τον Κύριο τον Θεό και Δημιουργό μας, ο Οποίος περπατούσε το δειλινό μέσα στον πανέμορφο Παράδεισο (Γεν. 3:8)! Επομένως μία είναι η κρίσιμη ερώτηση για σένα και για μένα: Ευαρεστούμε τον Θεό; Του αρέσουμε; Αλήθεια σε έχει απασχολήσει ποτέ αυτή η τόσο σημαντική ερώτηση! Έχεις σταθεί κάποια δευτερόλεπτα κάποια μέρα στη ζωή σου να αναρωτηθείς: «ΑΡΕΣΩ ΣΤΟΝ ΘΕΟ;» 


Η Αγία Γραφή, ο Θεόπνευστος Λόγος του Θεού και Δημιουργού μας, φανερώνει και διδάσκει ότι, εκτός από τους αιωνόβιους εκείνους ανθρώπους, Νώε – Ενώχ – Αβραάμ, υπήρξαν και υπάρχουν άνθρωποι πάνω στη γη, οι οποίοι ευαρέστησαν και ευαρεστούν τον Θεό! Ποιοι είναι αυτοί; 
ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΟΥ ΥΨΙΣΤΟΥ! ΟΛΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΜΕΣΣΙΑ – ΤΟΝ ΥΙΟ ΤΟΥ ΖΩΝΤΑΝΟΥ ΘΕΟΥ, ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗ, ΖΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ! Εσύ κι εγώ, εφόσον ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ, ΑΡΕΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΘΕΟ! ΕΦΟΣΟΝ ΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΑΝΟΜΙΑ ΚΙ ΑΜΑΡΤΙΑ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΑΠΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ, ΜΕ ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ, ΜΕ ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΚΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΜΑΣ ΤΗΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΤΟΥ ΕΝΤΟΛΗ, ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΣ ΕΥΑΡΕΣΤΕΙΤΑΙ ΣΕ ΜΑΣ!!!

(2) ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΜΕΤΑΘΕΣΗ;

 «50 Αυτό λοιπόν δηλώνω, αδελφοί, ότι σάρκα και αίμα τη βασιλεία του Θεού δε δύνανται να την κληρονομήσουν, ούτε η φθορά κληρονομεί την αφθαρσία. 51 Ιδού, ένα μυστήριο σας λέω: όλοι δε θα κοιμηθούμε, όλοι όμως θα αλλάξουμε, 52 σε μια στιγμή, σε ριπή οφθαλμού, κατά την έσχατη σάλπιγγα. Γιατί θα σαλπίσει και οι νεκροί θα εγερθούν άφθαρτοι και εμείς θα αλλάξουμε. 
53 Γιατί πρέπει το φθαρτό τούτο να ντυθεί αφθαρσία και το θνητό τούτο να ντυθεί αθανασία. 54 Όταν λοιπόν το φθαρτό τούτο ντυθεί αφθαρσία και το θνητό τούτο ντυθεί αθανασία, τότε θα πραγματοποιηθεί ο λόγος ο γραμμένος:
Καταπιώθηκε ο θάνατος σε νίκη. 55 Πού είναι θάνατε η νίκη σου; Πού είναι θάνατε το κεντρί σου; 56 Το κεντρί λοιπόν του θανάτου είναι η αμαρτία, και η δύναμη της αμαρτίας ο νόμος.  57 Αλλά ας δώσουμε ευχαριστία στο Θεό που μας δίνει τη νίκη μέσω του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.  » (Α΄ Κορινθίους 15:51-57)
«20 Γιατί το δικό μας πολίτευμα υπάρχει στους ουρανούς, από όπου και περιμένουμε σωτήρα τον Κύριο Ιησού Χριστό, 21 ο Οποίος θα μετασχηματίσει το σώμα της ταπείνωσής μας σε σύμμορφο με το σώμα της δόξας Του κατά την ενέργειά του στο να δύναται αυτός ακόμη και να υποτάξει στον εαυτό του τα πάντα.» (Φιλιππησίους 3:20-21)

(3) ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΜΕΤΑΘΕΣΗ;

«15 Γιατί αυτό σας λέμε με λόγο Κυρίου, ότι εμείς οι ζωντανοί που θα μένουμε ως υπόλοιπο στην παρουσία του Κυρίου δε θα προλάβουμε να φτάσουμε αυτούς που κοιμήθηκαν. 16 Γιατί ο ίδιος ο Κύριος θα κατεβεί από τον ουρανό με πρόσταγμα, με φωνή αρχαγγέλου και με σάλπιγγα Θεού, και οι νεκροί οι ενωμένοι με το Χριστό θα αναστηθούν πρώτα. 17 Έπειτα εμείς οι ζωντανοί, που θα μένουμε ως υπόλοιπο, συγχρόνως μαζί με αυτούς θα αρπαχτούμε μέσα σε νεφέλες για συνάντηση του Κυρίου στον αέρα. Και έτσι πάντοτε θα είμαστε μαζί με τον Κύριο. 18 Ώστε να παρηγορείτε ο ένας τον άλλο με τα λόγια αυτά.»(Α΄ Θεσ. 4:15-18)
«Ας μην ταράζεται η καρδιά σας· να πιστεύετε στο Θεό, και σ’ Εμένα να πιστεύετε. 2 Στην οικία του Πατέρα Μου υπάρχουν πολλά μέρη διαμονής. Ειδεμή θα σας έλεγα ότι πορεύομαι να σας ετοιμάσω τόπο; 3 Και αν πορευτώ και σας ετοιμάσω τόπο, πάλι θα έρθω και θα σας παραλάβω κοντά Μου, για να είστε και εσείς όπου Είμαι Εγώ. 4 Και εκεί όπου εγώ πηγαίνω ξέρετε την οδό» (Ιωάννης 14:1-4)

(Α) ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ – ΟΣΟ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΚΛΕΙΣΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ!

(Β) Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ! 

(Γ) ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ – ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ!     (Δηλαδή Του μιλάμε, Τον ακούμε να μας μιλάει μέσα απ’ τον Λόγο Του και το Πνεύμα Του, Τον Δοξολογούμε και Τον λατρεύουμε με ευχαριστία – αγάπη κι ευγνωμοσύνη και Τον υπηρετούμε με βάση το Κάλεσμα, το Τάλαντο και τα Χαρίσματα που μας έχει δώσει, ζώντας καθαρή κι άγια ζωή)     

(Δ) ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΑΛΠΙΓΓΑ – ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ – ΠΟΥ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!                                       

(Ε) ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΟΥΝ ΠΡΩΤΟΙ, ΚΑΙ                                             

(ΣΤ) ΕΜΕΙΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ – ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΟΜΑΣΤΕ – ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΥΜΜΟΡΦΟΙ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!                                                                                                                    

(Ζ) ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΕΝΔΟΞΟ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ!

ΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΥΠΕΥΘΥΝΑ, ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου