Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

"2021 - Ένα έτος για να καθαρίσεις το φυτίλι σου!"

 Πιστεύω ότι όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι το 2020 ήταν ένας σημαντικός χρόνος που κατέγραψε η ιστορία. Πολλοί άνθρωποι είναι εξαντλημένοι, απογοητευμένοι, συγκλονισμένοι και απλά μπερδεμένοι με όλο το χάος που περιβάλλει αυτή τη μοναδική χρονιά. Όταν είχαμε μπει στο 2020, πριν ένα χρόνο περίπου, πολλοί άνθρωποι είχαν υψηλές προσδοκίες, και αν είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας, κανείς δεν αναγνώρισε το μέγεθος των προκλήσεων που θα υπομείναμε. Από κοινωνικές αποστάσεις, απαγορευτικά, πλύσιμο των χεριών μας, μάσκες προσώπου, εικονικές συναντήσεις, εικονικό σχολείο, απώλεια απασχόλησης, χωρίς να μπορούμε να φάμε σε μεγάλες παρέες, χωρίς διακοπές όπως τις ξέραμε, χωρίς παρέες, χωρίς επισκέψεις στο νοσοκομείο, χωρίς κηδείες όπως έπρεπε και δυστυχώς ... χωρίς πάρα πολλοί άνθρωποι να μπορούν να πουν αντίο σε αυτούς που πέρασαν στην αιωνιότητα.

Χωρίς αμφιβολία, ήταν μια πολύ ανησυχητική χρονιά. Ωστόσο, η χρονιά δεν ήταν πλήρως άχρηστη. Γιατί γεννήθηκαν μωρά, οικογένειες επανενώθηκαν, γάμοι έγιναν, σπίτια πουλήθηκαν και αγοράστηκαν, οι μαθητές αποφοίτησαν από το λύκειο και το Πνεπιστήμιιο, οι άνθρωποι ξεκίνησαν νέες δουλειές, έγιναν υπερφυσικές θεραπείες, πολλοί πίστεψαν στον Κύριο Ιησού Χριστό και αναγεννήθηκαν, πολλοί έλαβαν το βάπτισμα του Αγίου Πνεύματος, πολλοί άνθρωποι βαφτίστηκαν στο νερό, δημοσιεύθηκαν βιβλία, γιορτάστηκαν γενέθλια και πολλά άλλα.

Δεν ήταν ολόκληρο το 2020 μόνο ένας εφιάλτης που ίσως θα προσπαθήσει να μας πείσει το μυαλό μας. Καθώς ξεκινήσαμε τη νέα χρονιά, εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε τον COVID-19. Πρέπει ακόμη να ασχολούμαστε με τις μάσκες προσώπου, τις κοινωνικές αποστάσεις, τα απαγορευτικά (συγκεκριμένες τοποθεσίες), τη δυνατότητα εικονικών σχολείων και συναντήσεων, εμβολίων και πολλά άλλα.

Ως χριστιανοί  λοιπόν, τι πρέπει να κάνουμε;

Είμαστε στο χρόνο που επιβάλλεται να καθαρίσουμε το φυτίλι μας

"Πιστεύω πραγματικά ότι το 2021 είναι ένα έτος για να καθαρίσουμε το φυτίλι μας."

Ο Ματθαίος 25: 7 το λέει με αυτόν τον τρόπο: "Τότε όλες αυτές οι παρθένες σηκώθηκαν και τακτοποίησαν τα δικά τους λυχνάρια [τακτοποίησαν τα φυτίλια και πρόσθεσαν λάδι και τα άναψαν]."

Όταν εξετάζουμε τα γεγονότα που συμβαίνουν, πολύ γρήγορα μπορούμε να καταλάβουμε ότι είναι ώριμος πια ο καιρός για έναν πνευματικό θερισμό. Πολλοί αναρωτιούνται για το πώς αυτά τα γεγονότα μπορούν να οδηγήσουν πραγματικά σε έναν υπέροχο θερισμό σωτηρίας ανθρώπων, και σε μια μεγάλη πνευματική αφύπνιση. Όταν βλέπουμε μεγάλο σκοτάδι γύρω μας, ξέρουμε ότι θα δούμε μια μεγάλη έκχυση της δόξας Του (Ησαΐας 60: 2).

Υπάρχει ένας μεγαλύτερος σκοπός. Γνωρίζουμε ότι ο Κύριος θα χωρίσει το σιτάρι από το φλοιό. Γνωρίζουμε ότι ο Κύριος θα προστατεύσει τα αρνιά από τους λύκους. Γνωρίζουμε επίσης ότι το σκοτάδι δεν μπορεί ποτέ να καταπιεί το φως, ενώ το φως ξεπερνά πάντα το σκοτάδι. Κοιτάζω πίσω τα τελευταία χρόνια και βλέπω μια σταθερή και αυξανόμενη τάση κακίας, σκοταδιού, χειραγώγησης, απληστίας, λαγνείας, φθόνου, ζήλιας και δαιμονικών οχυρών.

Όλα αυτά δείχνουν μια πιθανή και ειλικρινή κίνηση του Θεού στα έθνη της γης. Ωστόσο, ο Θεός δεν θα κινηθεί απλά επειδή αφθονούν η αμαρτία. Ο Θεός θα κινηθεί εξαιτίας εκείνων που είναι σε συμφωνία μαζί Του και της προθυμίας τους να προετοιμαστούν για τη δόξα Του. Πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε να βλέπουμε την αύξηση του σκοταδιού. Θα γίνει πολύ χειρότερο πριν γίνει καλύτερο. Εσύ όμως παιδί του Θεού μην τα παρατάς και μην σταματάς τον Καλό Αγώνα της Πίστης. Γιατί, ο Αληθινός Θεός δεν κλονίζεται στο θρόνο Του επειδή το σκοτάδι αυξάνεται. Δόξα στο όνομά Του, γιατί πάντα υπάρχει ένα υπόλοιπο που καθαρίζουμε τα φυτίλια μας και προσθέτουμε λάδι στους λαμπτήρες μας.

Το 2021 θα είναι μια χρονιά κατά την οποία το φυτίλι σου πρέπει να κοπεί και να καθαριστεί. Για να λάμψει το λυχνάρι σου και να φωτίζει ακόμα πιο λαμπερά (πνευματικά) πρέπει να αποτελείται από λάδι και καθαρό  φυτίλι.

Το φυτίλι είναι αυτό που κάνει το φως να φαίνεται, αλλά είναι άχρηστο χωρίς λάδι. Εδώ είναι ένα σημείο κλειδί που πρέπει να θυμόμαστε: για να καίει αποτελεσματικά ένα φυτίλι, πρέπει να εμποτιστεί καλά με λάδι. Είναι σημαντικό να το θυμόμαστε αυτό. Είναι στην πραγματικότητα το λάδι που καίει, όχι το φυτίλι.

Ωστόσο, χωρίς φυτίλι το λάδι αναφλέγεται και καταναλώνεται γρήγορα. Σκέψου να ανάψεις ένα στεγνό φυτίλι. Θα παράγει καπνό με πολύ μικρή έως καθόλου φλόγα. Το φυτίλι χωρίς το λάδι δεν επιτυγχάνει ποτέ το σκοπό του, ο οποίος είναι: Να καίγεται – Να παράγει φλόγα – και Να φωτίζει!

Καθώς καίγεται ένα φυτίλι, μαυρίζει στην κορυφή του, που γίνεται μια καμένη και ξερή, μαύρη άκρη. Όταν το φυτίλι σου έχει γίνει αποκαΐδι μπορεί να σημαίνει ότι έχεις πέσει σε εφησυχασμό στη ζωή σου. Γνωρίζεις αρκετά το Λόγο του Θεού. Μιλάς τις Γραφές για τις διάφορες καταστάσεις και, πνευματικά, αρχίζεις να θεωρείς δεδομένο τον Λόγο Του. Δεν υπάρχει πνευματική ανάπτυξη, οι γνώσεις σου παλιώνουν – σαν το μπαγιάτικο φαγητό - και δεν αυξάνεις πνευματικά. Η φλόγα σου καίει καπνό, αλλά επειδή έχει τη σωστή εξωτερική εμφάνιση, η πραγματικότητα είναι ότι κανείς εκτός από εσένα δεν μπορεί να το αναγνωρίσει. Εδώ χρειάζεσαι διάκριση γι αν μην εξαπατιέσαι!

Πρέπει να καούμε ακόμα πιο πολύ, για να γίνουμε ακόμα πιο φωτεινοί! Υπάρχουν πολλοί στο Σώμα του Χριστού που πρέπει να μάθουν να καθαρίζουν τα φυτίλια τους για να καίνε πιο φωτεινότερα από πριν. Έχουμε συμβιβαστεί με την μικρή μας φλόγα ενώ παραπονιόμαστε για το πυκνό (πνευματικό) σκοτάδι, που έχει εισχωρήσει παντού, ενώ χάνουμε την ευκαιρία μας να φωτίζουμε και να ανατρέψουμε το σκοτάδι.

Το 2021 θα είναι το έτος και για εσένα να καθαρίσεις το φυτίλι σου, έτσι ώστε το φως του Χριστού μέσα σου να λάμπει περισσότερο από πριν. Θα χρειαστεί πειθαρχία. Θα πρέπει να είσαι πρόθυμος και πρόθυμη να αγιασθείς περισσότερο από πριν. Θα χρειαστείς επίσης να διαχωριστείς από πράγματα και ανθρώπους. Εάν ο κόσμος δεν μπορεί να ανιχνεύσει τη σχέση διαθήκη σου με τον Ουράνιο Πατέρα, γιατί να θελήσει ο κόσμος να μετατραπεί σε εικόνα του Χριστού;

Συχνά αποτυγχάνουμε να λάμψουμε το φως Του σε καθημερινές στιγμές απλώς και μόνο επειδή δεν μπορούμε να καούμε. Όταν αποφασίζουμε να λάμψουμε το φως Του, είναι η αναγνώριση του φωτισμού του Χριστού που προέρχεται από το αναμμένο φυτίλι. Ωστόσο, είναι αδύνατο να λάμψει, εκτός εάν καείς πρώτα.

Δεν πρέπει ποτέ να το ξεχάσουμε αυτό. Εάν είσαι πρόθυμος (-η) να λάμψεις, αυτό θα συμβεί μόνο επειδή έχεις πρώτα δεσμευτεί να καείς!

Πάρα πολλοί από εμάς θέλουμε να λάμψουμε, αλλά δεν θέλουμε να αφοσιωθούμε στο έργο της προετοιμασίας να πληρώσουμε το κόστος που πρέπει να αντιμετωπίσουμε για να φωτίσουμε. Το φυτίλι καίγεται λίγο - λίγο, χιλιοστό - χιλιοστό, καθώς δίνει φως στο σκοτάδι, αλλά ποτέ χωρίς την καύση του λαδιού μέσα στη λάμπα, μέσα στο λυχνάρι!

Τέλος, ίσως έχεις προσέξει όταν ένα φυτίλι κόβεται στο κεντρικό του σημείο, καίει με μεγαλύτερη φλόγα! Το σχήμα φαίνεται να δημιουργεί την καλύτερη φλόγα, δίνοντας το πιο αγνό φως. Σκεφτείτε το για λίγο. Τώρα σκεφτείτε πώς ο Λόγος του Θεού είναι πιο έντονος από ένα δίκοπο σπαθί. Η Εκκλησία πρέπει συνεχώς να παραμένει ‘κοφτερή’ μέσα στο Λόγο του Θεού, ανά πάσα στιγμή.

Πρέπει να διατηρούμαστε συνεχώς καθαροί και άγιοι διασφαλίζοντας ότι δεν έχουμε μαζέψει πράγματα που είναι λανθασμένα, σκουπίδια άχρηστα που δεν μας ανήκουν, και που θέτουν σε κίνδυνο τη φλόγα. Το σκοτάδι δεν είναι η ‘μοίρα και το πεπρωμένο μας’, αλλά είναι η πρόσκλησή μας να καθαρίσουμε το φυτίλι μας έτσι ώστε να λάμψουμε το Φως πιο φωτεινό από πριν.

Αν και ο κόσμος βρίσκεται σε αναταραχή, η Βασιλεία του Θεού εξοπλίζεται και προχωρά. Η συγκομιδή του Θερισμού είναι πράγματι έτοιμη, αλλά οι εργάτες είναι λίγοι. Ο Θεός είναι πρόθυμος να σε κλαδέψει. Είστε έτοιμοι να κόψετε το φυτίλι και να προσθέσετε το λάδι; Προετοιμάστε τα λυχνάρια σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου