Κυριακή 24 Απριλίου 2016

ΜΕΡΙΚΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ! (Κατά Ιωάννη 11:1-44)



·         ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΓΑΠΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΣΘΕΝΗΣΕΙ! ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΠΡΟΣ ΘΑΝΑΤΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ! (ΕΔ. 3)
Αν ασθενείς αγαπητέ αδελφέ ή αδελφή, είναι πολύ πιθανό να το επιτρέπει ο Κύριος για την Δόξα του!!! Κάνε υπομονή και μάθε από την συνέχεια πως Αυτός μπορεί να δοξαστεί από τη δική σου ασθένεια!


·         ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ – ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΑΔΕΛΦΕΣ ΤΟΥ – ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΜΕΝΟΙ, ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ‘ΔΑΚΡΥΣΕ’ (ΕΔ. 35), ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ: ΄ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ…’ (ΕΔ. 15)
Μια οξύμωρη εναλλαγή συναισθημάτων μέσα στην Καρδιά του ίδιου του Κυρίου μας! Από την μια δακρύζει για τον θάνατο που προκαλεί αιώνες η ανομία και η αμαρτία στον άνθρωπο και από την άλλη χαίρεται γιατί θα έχει την ευκαιρία σε λίγο να ΑΝΑΣΤΗΣΕΙ τον φίλο Του, και όλοι να Τον (τους) δούνε και να Τον πιστέψουν, μα κυρίως οι φίλοι Του και οι μαθητές Του!!! Επομένως αγαπητέ μου φίλε και φίλη μην αγχώνεσαι τόσο πολύ για το κακό που σε βρήκε, είτε είναι αρρώστια, είτε είναι κάποιο κακό πρόβλημα! Ο Υιός του Θεού είναι εκεί: Σε βλέπει σε ακούει, κι έχει την κατάλληλη στιγμή που θα επέμβει σε σένα, για την Δόξα του Θεού!!!

·         ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΟΣΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΑΤΕΡΑ ΘΑ ΤΟΥ ΤΑ ΔΩΣΕΙ; ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΟΣΑ ΕΜΕΙΣ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΔΩΣΕΙ; (ΕΔ. 22)
Η Μάρθα το ήξερε πολύ καλά αυτό! Εσύ το ξέρεις, είσαι βέβαιος και βέβαια γι’ αυτό; Εγώ επίσης το ξέρω! Είμαι μάρτυρας πάρα πολλών – αμέτρητων - απαντήσεων που ο Θεός μού έδωσε, ζητώντας τες στο όνομα του Αρχιερέα μας ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! Γι’ αυτό, με αγάπη και θάρρος σε προτρέπω τώρα, σήμερα ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΓΚΗ, ΚΑΙ ΟΣΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ! ΘΑ ΣΟΥ ΤΑ ΔΩΣΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΓΑΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΥΨΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ!!!

·         Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΖΩΗ! ΟΠΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Σ’ ΑΥΤΟΝ ΚΙ ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΘΑ ΖΗΣΕΙ! ΚΑΙ ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ!!! (ΕΔ. 25,26)
Πέστε μου σας παρακαλώ Ποιος άλλος είπε ποτέ τέτοια Λόγια; Δείξτε μου έναν στην ιστορία της ανθρωπότητας! Μόνο ο Κύριος της Δόξας ο Σωτήρας μας και Βασιλιάς μας το είπε και το απέδειξε!!!

·         ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ – ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ – ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ – ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ - ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΙΣΤΗ! (ΕΔ. 40)
«Αν πιστέψεις θα δεις τη Δόξα του Θεού» (Εδ. 40) λέει ο Χριστός όχι μόνο στην Μάρθα, αλλά και σε σένα αυτήν την ώρα! Σού λέει: ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΖΩΗ ΣΕ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ: ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ, ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΟΥ, ΣΤΗΝ ΧΑΛΑΣΜΕΝΗ ΣΧΕΣΗ ΣΟΥ! Απλά ‘πίστεψέ Με’, σού ζητάει!
·         Η ΖΩΗ ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ ΤΟ ΝΕΚΡΟ ΝΑ ‘ΒΓΕΙ ΕΞΩ’! Η ΖΩΗ ΝΙΚΑΕΙ ΚΙ ΑΝΑΣΤΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΝΕΚΡΟ! (ΕΔ. 43,44)


Άσε τον Κύριο να το κάνει και σε σένα αυτό! Άσε Τον να προστάξει ΖΩΗ σε κάθε τι νεκρό σε σένα: Στα άρρωστα κύτταρά στο σώμα σου! Εσύ πρόσταξέ τα να γίνουν καλά σε όποιο σημείο του σώματός σου πονάς και υποφέρεις, στο παντοδύναμο όνομα του ΚΥΡΙΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! Εσύ, επίσης διέταξε το πρόβλημά σου να φύγει, να εξαφανιστεί – με πίστη – στο όνομα του ΧΡΙΣΤΟΥ, και ΘΑ ΦΥΓΕΙ, ΚΑΙ Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ! 

·         Ο ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ – ΝΑ ΑΦΕΘΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ! (ΕΔ. 44)
Φαντάσου τον μόλις αναστημένο Λάζαρο να έχει βγει από τον τάφο και δεμένος (φασκιωμένος) με τα σουδάρια να θέλει να περπατήσει και να μην μπορεί! Ποια ήταν η λύση; Μία ήταν η λύση: Να τον ξεφασκιώσουν (λύσουν) για να μπορεί να περπατήσει κα να φύγει! Το ίδιο ο Χριστός σού ζητάει και σένα να κάνεις τώρα, σήμερα! Λύσε κάθε τι που Αυτός ανασταίνει και του δίνει Ζωή! Και άφησέ το να ‘φύγει’! Νοιώθω ότι ξέρεις, ότι καταλαβαίνεις τι και πως μπορεί να το κάνεις αυτό. Για παράδειγμα – άφησε να φύγει κάθε κακιά ανάμνηση από το παρελθόν που σε πληγώνει, που σε κρατάει νεκρό και ‘φασκιωμένο’! Αν είναι ένα λάθος κάποιου φίλου σου, συγγενή σου, αδελφού σου στον Χριστό, συναδέλφου σου, συνεργάτη σου, ΣΥΓΧΩΡΗΣΕ ΤΟΝ (ΤΗΝ), ακόμα κι αν δεν σου έχει ζητήσει συγνώμη! Μην κρατάς σε κανέναν τίποτα και για κανένα λόγο, για να γιατρευτείς εσύ και να βρεις την Ειρήνη του Θεού! 


«Γιατί αν αφήσετε στους ανθρώπους παραπτώματα αυτών, θα τα αφήσει και σ’ εσάς ο Πατέρας σας ο ουράνιος. Αν όμως δεν τα αφήσετε στους ανθρώπους, ούτε ο Πατέρας σας θα αφήσει τα δικά σας παραπτώματα». (Ματθαίος 6:14)

ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ, ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ, ΜΕΤΑΝΟΙΑ!
Να τα ‘Φάρμακα’ του Θεού για την γιατρειά της ψυχής σου, σήμερα!

ΔΕΞΟΥ ΤΑ, ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΤΑ ΚΑΙ ΝΟΙΩΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, ΥΓΙΗΣ, Α Ν Α Σ Τ Η Μ Ε Ν Ο Σ! ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟ ΚΥΡΙΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΑΜΗΝ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου