Κυριακή 24 Απριλίου 2016

ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ!



Ιωάννης 11:55-12:1, 9-11, Ματθαίος 21:1-11, 14-17, Μάρκος 11:1-11, Λουκάς 19:29-44, Ιωάννης 12:12-19
           
·         Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ – ΕΝΑ ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΑ ΘΕΪΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ - ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΝΑ ΠΡΟΫΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΜΕ ΤΟΣΟ ΠΑΘΟΣ! 
Ένα θαυματουργικό γεγονός, μια θεραπεία που ο Κύριος κάνει σε έναν άνθρωπο μπορεί να προκαλέσει πολλούς να Τον υποδεχτούν με ‘θριαμβευτικό’ τρόπο στη ζωή τους, στο σπίτι τους, το χωριό τους, στην πόλη τους, στην δουλειά τους! Ίσως και εσύ να είσαι ένας από αυτούς τους ανθρώπους! Είναι πολύ καλό αυτό! Σίγουρα ο Κύριος το θέλει και το ζητάει και από σένα! Σήμερα, αυτό ακριβώς χρειάζεται να δούνε τα πλήθη των συνανθρώπων μας: Υπερφυσικά θαύματα και θεραπείες που ο Αναστημένος Κύριός μας κάνει και ΘΑ ΚΑΝΕΙ, για να Τον ακολουθήσουν και προϋπαντήσουν τα πλήθη των συνανθρώπων μας! Είμαι από αυτούς που ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟ, ότι δηλαδή ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΤΟΥ!!!
·         ΟΠΟΙΟΝ, Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΟΣΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΙΝΕΙ, Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ (-ΟΥΝ) ΝΑ ΤΟΝ (ΤΑ) ΣΚΟΤΩΣΕΙ (-ΟΥΝ)!!! (Ιωάννης 12:10)
Δυστυχώς είμαι μάρτυρας, και όχι μόνο εγώ αλλά και αρκετοί άλλοι μέσα στο σύγχρονο εκκλησιαστικό κατεστημένο: Ορθόδοξο, Καθολικό, Διαμαρτυρόμενο ότι: Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΝΗΡΓΗΣΕ ΜΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΨΥΧΩΝ, ΜΕ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΑΠΌ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ, ΜΕ ΒΑΠΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ, ΜΕ ΕΚΒΟΛΕΣ ΔΑΙΜΟΝΙΩΝ, όμως όπως και τότε που «Αποφάσισαν οι αρχιερείς να σκοτώσουν και τον Λάζαρο, επειδή πολλοί από τους Ιουδαίους πήγαιναν γι’ αυτόν και πίστευαν στον ΙΗΣΟΥ.» (Ιωάννης 12:10,11) έτσι συμβαίνει και σήμερα – μερικές φορές – οι θρησκευτικοί ηγέτες, άσχετα με το πώς ονομάζονται, έρχονται εναντίον σε ό,τι Καλό και Αγαθό έργο κάνει ο Κύριος μέσω των παιδιών Του με τη Δύναμη του Αγίου Πνεύματος! Αυτοί είναι όσοι διοικούνται όχι από το Πνεύμα του Θεού, αλλά τουλάχιστον από το θρησκευτικό (δαιμονικό) πνεύμα, το οποίο στην εκκλησιαστική ιστορία έφερε πολύ αίμα και θάνατο στο Λαό του Θεού! Κυρίως στον Μεσαίωνα, αλλά και αργότερα! Αν αγαπητέ (-ή) μου έχεις υποφέρει από τέτοιο ‘σκότωμα’, ΜΗΝ ΑΠΟΚΑΜΕΙΣ! ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ! Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΛΥΣΗ, ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΘΑΥΜΑΣΤΗ!!!
·         ΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΑΪΔΟΥΡΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΕΧΩ ΕΓΩ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΕΣΥ, ΝΑ ΤΑΠΕΙΝΩΝΩ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ, ΚΙ ΕΣΥ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!!! ((Μάρκος 11:3)
Ο Χριστός του Θεού, πόσο υπέροχος σε ταπείνωση και πραότητα! Με διδάσκει ότι μόνο με το συνειδητό μου θέλημα μπορώ να ταπεινώνομαι μπροστά Του και στους ανθρώπους! Γιατί ο Θεός υψώνει τους ταπεινούς και τους δίνει Χάρη! Είδα και άκουσα μέσα στην διαμαρτυρόμενη Εκκλησία φράσεις προσευχής, όπως: «Κύριε ταπεινώνομαι έως εδάφους… ή Κύριε ταπείνωσέ μας…. Και άλλα παρόμοια!» Και όταν θέλησα να ενθαρρύνω αυτόν τον άνθρωπο με αγάπη και με το Λόγο του Θεού, τον θυμάμαι πριν πολλά χρόνια να μου λέει: «Τα ξέρω εγώ αυτά, εσύ θα μου τα πεις;» Εννοούσε εμένα, τον πολύ μικρότερό του εργάτη του Ευαγγελίου!!! Ο άνθρωπος αυτός μια μέρα, μέσα στον Οίκο του Θεού, χωρίς φόβο και συστολή, στράφηκε και μού λέει: «Εσύ έχεις τον Διάβολο μέσα σου!!!....» Από τότε δεν τον ξαναείδα, γιατί έφυγε από ανάμεσά μας! Ο Θεός να τον συγχωρέσει! Για σκέψου: Ο Θεός – ο Ποιητής των πάντων – ο Ένδοξος του Ουρανού και της γης, μέσα σε σάρκα, που φανέρωσε τον Πατέρα στους ανθρώπους, τώρα να «έχει ανάγκη αυτό το γαϊδουράκι» για να δείξει σε όλους ότι είναι «ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ» (Ματθαίος 11:29) Ας το δείξουμε κι εμείς, σε όλους! Είναι ΑΝΑΓΚΗ!


·          Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΤΕ, ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ! 
«Τότε προσήλθαν σ’ αυτόν τυφλοί και χωλοί μέσα στο Ναό, και τους θεράπευσε.» (Ματθαίος 21:14) Βασική διακονία – υπηρεσία του Κυρίου ΙΗΣΟΥ πάντοτε είναι να θεραπεύει κάθε νόσο και ασθένεια! Γι’ αυτό ανέβηκε πάνω στο Σταυρό για να ΒΑΣΤΑΞΕΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΑΣ ΑΜΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΑΣ ΝΟΣΟ ΚΙ ΑΡΡΩΣΤΙΑ – πέθανε – τάφηκε και την Τρίτη μέρα αναστήθηκε! Και τώρα μεσιτεύει στον Θεό Πατέρα υπέρ κάθε ανθρώπου – υπέρ εσένα κι εμένα – που Τον πλησιάζουμε με πίστη! Βάσταξε την κάθε σου αρρώστια, και με "ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΤΟΥ ΕΙΣΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΜΕΝΟΣ (-Η)" (Α΄ Πέτρου 2:24)

·         «ΩΣΑΝΝΑ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ. ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ Η ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ ΔΑΒΙΔ. ΩΣΑΝΝΑ ΣΤΑ ΥΨΙΣΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ.» (Μάρκος 11:9,10)
Όπως τότε, έτσι και στις μέρες μας ήρθε ο καιρός για να το ψάλλουμε οι λυτρωμένοι πιστοί το Κυρίου και πάλι παντού, καθώς ο Χριστός σώζει – ελευθερώνει – θεραπεύει – σπάζει δεσμά και βαπτίζει με Άγιο Πνεύμα! Το οραματίζομαι, το πιστεύω, το ζητάω, το περιμένω! Μεγάλη σωτηρία, μεγάλος θερισμός ψυχών και μεγάλη αναζωπύρωση θα ξεσπάσει από μέρα σε μέρα και στην Ελλάδα μας! ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ!!!
·         ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ – ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΝΑ ΕΞΥΜΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΞΟΛΟΓΟΥΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ – ΤΟΝ ΜΕΣΣΙΑ!!!
«Και μερικοί από τους Φαρισαίους, από το πλήθος, είπαν προς Αυτόν: ‘Δάσκαλε, επιτίμησε τους μαθητές σου’. Και αποκρίθηκε και είπε: ‘Σας λέω αν αυτοί σωπάσουν, οι λίθοι θα κράξουν.’» (Λουκάς 19: 39,40)


Αγαπητέ μου αδελφέ και αδελφή μην σωπάσει ποτέ να δοξολογείς, να υμνωδείς, να λατρεύεις με όλη σου την καρδιά και με όλη σου την δύναμη – από αγάπη – τον Σωτήρα σου ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ, ό,τι και να σού λένε οι θρησκευόμενοι γύρω σου και οι εκπρόσωποί τους!!!! 
Γιατί αυτοί ποτέ δεν Τον γνώρισαν, ούτε Τον αγάπησαν, όπως εσύ! Ο Κύριος ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ είναι ο ΜΟΝΟΣ που αξίζει ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ, ΤΗΝ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ, ΤΗ ΛΑΤΡΕΙΑ, ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΝΥΧΤΑ ΜΕΡΑ! ΑΜΗΝ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου