Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

"Θα προαχθείς στις εξετάσεις για την προαγωγή σου;"

 

Μήπως βρίσκεσαι σε πνευματικό πόλεμο τελευταία; Νιώθεις ότι υπάρχουν μπλόκα και εμπόδια στο δρόμο σου; Τα πράγματα ήταν δύσκολα; Άκουσε: Αυτό συμβαίνει επειδή είσαι σε διαδικασία προόδου και προαγωγής!                              

Βρίσκεσαι στην περίοδο που δοκιμάζεσαι για την προαγωγή σου από τον Θεό!

Η Προαγωγή σου γίνεται στον Μήνα Adar!

Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, το ηλιοβασίλεμα, μπήκαμε σε έναν ολοκαίνουργιο εβραϊκό ημερολογιακό μήνα, Αντάρ. Αντάρ σημαίνει ολοκλήρωση και είναι γνωστός ως ο μήνας της χαράς. Είναι ο 12ος μήνας στο εκκλησιαστικό ημερολόγιο που ξεκίνησε στο Πάσχα το 2020.

Κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα, οι Εβραίοι γιορτάζουν το Πουρίμ. Το Πουρίμ φέτος είναι από τη δύση του ηλίου την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου – έως τη δύση του την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, όπου ο Εβραϊκός λαός θυμάται πώς η Εσθήρ πήγε τολμηρά ενώπιον του βασιλιά για να μοιραστεί το κακό σχέδιο του Αμάν για τον αφανισμό του εβραϊκού λαού. Η Εσθήρ διακινδύνευσε τη ζωή της για να τοποθετήσει σωστά τους Εβραίους μπροστά στο βασιλιά, και το έθνος τους προκειμένου να σωθούν. Ο Θεός της έδωσε χάρη και ένα σχέδιο. Ακριβώς όπως ο Θεός ετοίμασε, προώθησε και την έβαλε σε ένα μέρος μπροστά στο βασιλιά, για «μια τέτοια στιγμή», κάνει το ίδιο για σένα, για το σκοπό που σε κάλεσε, σύμφωνα με το τέλειο Θέλημά Του!                                                                          Ο Μαροδοχαίος, ξάδελφος της Εσθήρ, της είπε για το τι θα συνέβαινε στον εβραϊκό λαό εάν δεν μιλούσε. Αυτές ήταν οι λέξεις που προσκάλεσαν την Eσθήρ στον τόπο της προαγωγής της. Ήταν λόγια για να σώσει το έθνος της.

Ποτέ δεν θα προαχθούμε αληθινά μέχρι να βρεθούμε αντιμέτωποι με μια κατάσταση όπου πρέπει να υπερασπιστούμε τη δικαιοσύνη. Υπάρχουν βήματα για προώθηση, και η πρώτη προώθηση της Εσθήρ ήταν να έρθει στο παλάτι και να καθαριστεί για ένα χρόνο προτού δει τον βασιλιά. Η δεύτερη προαγωγή της ήταν όταν της ζητήθηκε να σταθεί στη θέση της για να σώσει τους ανθρώπους της. Η προαγωγή σου δεν αφορά μόνο εσένα, αλλά και άλλους.

Στο βιβλίο της Eσθήρ 4: 12-14 διαβάζουμε, "Όταν τα λόγια της Εσθήρ αναφέρθηκαν στον Μαροδοχαίο, έστειλε πίσω αυτήν την απάντηση: «Tότε, ο Mαροδοχαίος παρήγγειλε να αποκριθούν στην Eσθήρ: Mη στοχάζεσαι μέσα σου ότι εσύ, από όλους τούς Iουδαίους, θα  σωθείς στον οίκο τού βασιλιά, επειδή, αν ολοκληρωτικά σιωπήσεις σ' αυτό τον καιρό, από  αλλού θάρθει αναψυχή και σωτηρία στους Iουδαίους, εσύ όμως και η οικογένεια του πατέρα  σου θα απολεστείτε και ποιος ξέρει αν εσύ ήρθες στη βασιλεία  για έναν τέτοιον καιρό, που είναι τούτος.»

Με την προαγωγή έρχεται και η δοκιμασία                                                             

Πρέπει να θυμόμαστε τη σημασία της προαγωγής μας καθώς βλέπουμε την αύξηση του πνευματικού πολέμου και την ανταπόκρισή μας σε αυτό. Ο εχθρός θέλει πάντα να μας σπρώχνει πίσω όποτε προωθούμαστε από τον Κύριο μπροστά. Ας μην ξεχνάμε ότι τον Ιανουάριο δώσαμε στον Θεό τις ζωές μας μας και αφιερώσαμε τον εαυτό μας μπροστά Του. Μας ανανέωσε τις δυνάμεις και μας επέκτεινε πάνω στο ισχυρό θεμέλιο, που είναι ο Κύριός μας ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ. Έχεις πάει στο επόμενο επίπεδο! Γι 'αυτό νιώθεις την πάλη ανάμεσα στα πνευματικά βασίλεια. Σού έχει δοθεί μεγαλύτερη ευθύνη από ποτέ.

Ο Θεός σε έχει τοποθετήσει σωστά για να μην κάθεσαι τώρα όπως οι βασιλιάδες, αλλά για να υπηρετήσεις το υπόλοιπο του Λαού Του. Σού έχει δώσει μια σφαίρα επιρροής για να χρησιμοποιήσεις τη δύναμη που σού έχει δώσει για να κάνεις αλλαγές. Πρέπει να ανοίξεις το στόμα σου! Ο Θεός σου έχει δώσει μια φωνή και το Λόγο Του. Όταν μιλάς, είναι σαν μια σπίθα του Θεού να απελευθερώνει και να ανάβει τα πράγματα. Μπορείς να αλλάξεις ένα έθνος! Η προώθηση συνοδεύεται από ένα τεστ που αποδεικνύει ότι μπήκαμε στην προαγωγή. Ο εχθρός είναι έτοιμος να σε πείσει ότι αυτή η προαγωγή δεν πραγματοποιήθηκε, ότι δεν είσαι αρκετά καλός (-ή) ή ότι δεν θα μπορούσε να σού ζητηθεί να το κάνεις αυτό. Προσπαθεί να εμπλακεί στα πράγματα του Θεού και στην εξέλιξη που σού δίνει ο Κύριος. Προσπαθεί να το σπρώξει πίσω φέρνοντας εμπόδια.

Το μυστικό για να ξεπεράσουμε την επιστροφή προς τα πίσω

Ας επιστρέψουμε στην Εσθήρ. Τι έκανε; Εσθήρ 4: 15-16 διαβάζουμε, «15 Tότε η Eσθήρ πρόσταξε να αποκριθούν στον Mαροδοχαίο: 16 Πήγαινε, συγκέντρωσε όλους τους Iουδαίους, που βρίσκονται στα Σούσα, και νηστέψτε για μένα, και μη φάτε και μη πιείτε τρεις  ημέρες, νύχτα και ημέρα κι εγώ και οι υπηρέτριές μου θα νηστέψουμε το ίδιο* και έτσι θα μπω μέσα στον βασιλιά, που δεν γίνεται σύμφωνα με τον νόμο και αν χαθώ, ας χαθώ.»

Ζήτησε από τους ανθρώπους της να νηστεύουν και να προσεύχονται γι 'αυτήν για τρεις ημέρες και νύχτες. Ενώθηκαν με αυτή συμφωνία Νηστείας και Προσευχής έτσι ώστε να αποκτήσει τη δύναμη που απαιτείται για να πάει μπροστά στο βασιλιά. Εάν δεν πήγαινε, αυτή και ο λαός της επρόκειτο να χαθούν. Το μυστικό για να ξεπεράσουμε το σπρώξιμο του εχθρού προς τα πίσω, είναι να μπούμε στα επουράνια. Πρέπει να λειτουργούμε στη χαρά του Κυρίου. Θυμήσου, είσαι πολίτης του Ουρανού και η χαρά του Κυρίου είναι η δύναμή σου (Νεεμίας 8:10). Στην παρουσία Του υπάρχει πλήρης χαρά. Εκεί πρέπει να τοποθετήσεις τον εαυτό σου: στην παρουσία Του. Μπες σε αυτό το μυστικό μέρος με τον Κύριο και άφησέ Τον να σε οικοδομήσει. Η νηστεία και η προσευχή θα σε πειθαρχίσουν να καθίσεις με τον Κύριο και να Τον ακούσεις. Θα σού δώσει στρατηγικές και θα σού δείξει πώς να πλοηγηθείς στη σφαίρα επιρροής που σε κάλεσε. Ο Θεός μας κινείται για πάντα και δεν σταματά. Πρέπει να συμβαδίσουμε μαζί Του!

Οι Κύκλοι Προαγωγής του Θεού

Ο Κύριος θα σε προωθήσει πολλές φορές σε "επόμενα" επίπεδα. Δύο φορές το χρόνο υπάρχουν τακτικές ώρες ολοκλήρωσης της προαγωγής. Αυτές είναι στο Πάσχα και στον Ρος Χασανά, τα δύο κύρια εβραϊκά νέα χρόνια.

Ο Θεός αρχίζει συνήθως να μας προσαρμόζει για την προαγωγή Του περίπου τέσσερις έως έξι εβδομάδες νωρίτερα. Γιατί; Ο Θεός μας δουλεύει σε κύκλους. Ο Θεός θέλει να περπατάς στο σύνολο κάθε προαγωγής σου για έξι μήνες. Αυτό σού δίνει δύναμη. Σε βοηθά να παραμείνεις στη σωστή θέση, να κρατάς τη χαρά σου σταθερή και σου επιτρέπει να μεταφέρεις τη δύναμή Του μέχρι να γυρίσει ξανά το ημερολόγιο με μια νέα προαγωγή σου.

Γι 'αυτό πάρε θάρρος! Βρίσκεσαι σε μια νέα σεζόν, σε μια νέα ώρα και μέρος όπου ο Θεός σε χρησιμοποιεί με έναν δυνατό τρόπο. Μην περιοριστείς προς τα πίσω. Οι δίκαιοι δεν περιορίζονται προς τα πίσω, αλλά ζούμε με πίστη. Ανεξάρτητα από την αντίσταση, που αντιμετωπίζεις, πίεσε προς τα εμπρός. Ο εχθρός δεν μπορεί να σού αφαιρέσει την προώθηση, που σού δίνει ο Θεός, και την προαγωγή σου. Υπάρχει χαρά στην παρουσία Του, και αυτήν τη Χαρά χρειάζεσαι για να εκπληρώσεις τον σκοπό και το Θέλημά Του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου