Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

ΤΟ Ευαγγέλιο της Βασιλείας του Θεού, το ζούμε;

-1- ΜΕΤΑΝΟΙΑ & ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΥ ΜΑΣ, την ζούμε;  Ή μήπως μιλάμε μόνο για αυτήν;

17 Από τότε ο Ιησούς άρχισε να κηρύττει και να λέει: Μετανοείτε επειδή, πλησίασε η βασιλεία των ουρανών. (Ματθαίος 4:17)

5 'Οχι, σας λέω αλλά, αν δεν μετανοείτε, όλοι παρόμοια θα απολεστείτε. (Λουκάς 13:3)

2 Και μη συμμορφώνεστε με τούτο τον αιώνα, αλλά μεταμορφώνεστε διαμέσου τής ανακαίνισης του νου σας, ώστε να δοκιμάζετε τι είναι το θέλημα του Θεού, το αγαθό και ευάρεστο και τέλειο. (Ρωμαίους 12:2)

            -2- ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ, την ζούμε;  Ή μήπως μιλάμε μόνο για αυτήν;

13 Aυτός πoυ κρύβει τις αμαρτίες τoυ, δεν θα ευoδωθεί αλλ' αυτός, πoυ τις εξoμoλoγείται και τις εγκαταλείπει, θα  ελεηθεί. (Παροιμίες 28:13)

18 Και έρχονταν πολλοί απ' αυτούς που πίστεψαν ομολογώντας δημόσια και φανερώνοντας τις πράξεις τους. (αρχ. Κειμ. εξομολογούμενοι καί αναγγέλλοντες τάς πράξεις αυτών, στην Έφεσο) (Πράξεις 19:18)

16 Εξομολογείστε ο ένας στον άλλον τα πταίσματά σας, και προσεύχεστε ο ένας για τον άλλον για να γιατρευτείτε. Πολύ ισχύει η δέηση του δικαίου που γίνεται ένθερμα. (Ιάκωβος 5:16)

            -3- ΣΥΓΧΩΡΗΣΗ, την ζούμε;  Ή μήπως μιλάμε μόνο για αυτήν;

12 και συγχώρεσε σε μας τις αμαρτίες μας, όπως κι εμείς συγχωρούμε σ' αυτούς που αμαρτάνουν σε μας (Ματθαίος 6:12)

23 Αν τις αμαρτίες κάποιων συγχωρέσετε, είναι σ' αυτούς συγχωρεμένες αν κάποιων τις κρατάτε, είναι κρατημένες. (Ιωάννης 20:23)

32 γίνεστε δε, ο ένας στον άλλον, χρήσιμοι, εύσπλαχνοι, συγχωρώντας ο ένας τον άλλον, όπως και ο Θεός συγχώρησε εσάς διαμέσου τού Χριστού. (Εφεσίους 4:32)

            -4- ΑΓΙΟΤΗΤΑ, την ζούμε;  Ή μήπως μιλάμε μόνο για αυτήν;

16 Από τον κόσμο δεν είναι, όπως εγώ δεν είμαι από τον κόσμο. 17 Αγίασέ τους μέσα στην αλήθεια σου ο λόγος ο δικός Σου  είναι αλήθεια. 18 'Οπως απέστειλες εμένα στον κόσμο, και Εγώ απέστειλα αυτούς στον κόσμο. 19 Και για χάρη τους Εγώ αγιάζω τον Εαυτό Μου, για να είναι κι αυτοί αγιασμένοι μέσα στην αλήθεια. (Ιωάννης 17:16-19)

3 Επειδή,  τούτο είναι το θέλημα του Θεού, ο αγιασμός σας, να απέχετε από την πορνεία 4 να ξέρει κάθε ένας από σας να κρατάει το δικό του σκεύος σε αγιασμό και τιμή 5 όχι σε πάθος επιθυμίας, όπως και τα έθνη, αυτά που δεν γνωρίζουν τον Θεό. 6 Να μη υπερβαίνει κάποιος και αδικεί τον αδελφό του σ' αυτό το πράγμα επειδή,  ο Θεός είναι εκδικητής για όλα αυτά, όπως και σας προείπαμε,  και βεβαιώσαμε με μαρτυρίες. 7 Δεδομένου ότι, ο Θεός δεν μας κάλεσε σε ακαθαρσία, αλλά σε αγιασμό. 8 Γι' αυτό, εκείνος που τα αθετεί αυτά, δεν αθετεί άνθρωπο, αλλά τον Θεό, ο οποίος και μας έδωσε το Πνεύμα του το 'Αγιο. (Α΄ Θεσσαλονικείς 4:3-8)

13 Εμείς, όμως, οφείλουμε πάντοτε να ευχαριστούμε τον Θεό για σας, αδελφοί αγαπημένοι από τον Κύριο, ότι ο Θεός σάς έκλεξε εξαρχής προς σωτηρίαν διαμέσου τού αγιασμού τού Πνεύματος, και της πίστης τής αλήθειας 14 στον οποίο σας κάλεσε διαμέσου τού ευαγγελίου μας, προς απόλαυση της δόξας τού Κυρίου μας Ιησού Χριστού. (Β΄ Θες. 2:13,14)

            -5- ΚΑΛΑ ΕΡΓΑ, τα ζούμε;  Ή μήπως μόνο μιλάμε για αυτά;

3 όλα, λοιπόν, όσα αν σας πουν για να τηρείτε, να τα τηρείτε και να τα κάνετε όμως, σύμφωνα με τα έργα τους μη κάνετε για τον λόγο ότι, λένε και δεν κάνουν. (Ματθαίος 23:3)

10 Επειδή, δικό του δημιούργημα είμαστε, καθώς κτιστήκαμε στον Ιησού Χριστό για καλά έργα, που ο Θεός προετοίμασε, για να περπατήσουμε μέσα σ' αυτά. (Εφεσίους 2:10)

4 'Ομως, έχω κάτι εναντίον σου, επειδή άφησες την πρώτη σου αγάπη. 5 Θυμήσου, λοιπόν, από πού ξέπεσες, και μετανόησε, και κάνε τα πρώτα έργα ειδάλλως, έρχομαι σε σένα γρήγορα, και θα κινήσω τη λυχνία σου από τον τόπο της, αν δεν μετανοήσεις. (Αποκάλυψη 2:4,5)

            -6- ΕΝΟΤΗΤΑ, τη ζούμε;  Ή μήπως μόνο μιλάμε για αυτήν;

20 Και δεν παρακαλώ μονάχα γι' αυτούς, αλλά και για εκείνους που θα πιστέψουν σε Μένα διαμέσου τού λόγου τους 21 για να είναι όλοι ένα όπως Εσύ, Πατέρα, Είσαι σε ενότητα με Μένα και Εγώ σε  ενότητα με Σένα, να είναι κι αυτοί ένα σε ενότητα με Μας για να  πιστέψει ο κόσμος ότι Εσύ Με απέστειλες. 22 Και Εγώ, τη δόξα που Μου έδωσες, έδωσα σ' αυτούς για να είναι Ένα, όπως Εμείς είμαστε Ένα. 23 Εγώ σε ενότητα μ' αυτούς, κι Εσύ σε  ενότητα με Μένα για να είναι σε μια ολοκληρωμένη ενότητα, και να  γνωρίζει ο κόσμος ότι Εσύ Με απέστειλες, και τους αγάπησες όπως  αγάπησες Εμένα. (Ιωάννης 17:20-23)

1 ΣΑΣ παρακαλώ, λοιπόν, εγώ ο φυλακισμένος, χάρη τού Κυρίου, να περπατήσετε άξια της πρόσκλησής του, με την οποία προσκληθήκατε, 2 με κάθε ταπεινοφροσύνη και πραότητα, με μακροθυμία, υποφέροντας ο ένας τον άλλον με αγάπη, φροντίζοντας με ζήλο να διατηρείτε την ενότητα του Πνεύματος διαμέσου τού συνδέσμου τής ειρήνης. 4 'Ενα σώμα και ένα Πνεύμα, όπως και προσκληθήκατε με μία ελπίδα τής πρόσκλησής σας 5 ένας Κύριος, μία πίστη, ένα βάπτισμα 6 ένας Θεός και Πατέρας όλων, αυτός που είναι επάνω απ' όλους, και διαμέσου όλων, και μέσα σε όλους εσάς. (Εφεσίους 4:1-6)

            -7- ΠΡΟΣΜΟΝΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ, την ζούμε;  Ή μήπως μιλάμε μόνο γι αυτήν;

28 Δεν γνώρισες; Δεν άκoυσες, ότι o αιώνιoς Θεός, o Kύριoς, o Δημιoυργός των άκρων τής γης, δεν ατoνεί, και δεν απoκάμει; H φρόνησή τoυ δεν εξιχνιάζεται. 29 Δίνει ισχύ στoυς εξασθενημένoυς, και αυξάνει τη δύναμη στoυς αδύνατoυς. 30 Oι νέoι, όμως, θα ατoνήσoυν και θα απoκάμoυν, και oι εκλεκτoί νέoι θα εξασθενήσoυν oλoκληρωτικά 31 αλλ' αυτoί πoυ πρoσμένoυν τoν Kύριo θα ανανεώσoυν τη δύναμή τoυς θα ανέβoυν με φτερoύγες σαν αετoί θα τρέξoυν, και δεν θα απoκάμoυν θα περπατήσoυν, και δεν θα ατoνήσoυν. (Ησαΐας 40:28-31)

11  Επειδή φανερώθηκε η σωτήρια χάρη τού Θεού, προς όλους τούς ανθρώπους, 12 η οποία μάς διδάσκει να αρνηθούμε την ασέβεια και τις κοσμικές επιθυμίες, και να ζήσουμε με σωφροσύνη και με δικαιοσύνη και με ευσέβεια στον παρόντα αιώνα, 13 προσμένοντας τη μακάρια ελπίδα, και την επιφάνεια της δόξας τού μεγάλου Θεού και Σωτήρα μας Ιησού Χριστού 14 ο Οποίος έδωσε τον Εαυτό Του για χάρη μας, για να μας λυτρώσει από κάθε ανομία, και να μας καθαρίσει για τον Εαυτό Του λαόν εκλεκτό, ζηλωτήν καλών έργων. 15 Αυτά να λες, και να προτρέπεις, και να ελέγχεις με κάθε εξουσία ας μη σε περιφρονεί κανένας. (Τίτο 2:11-15)

20 Επειδή, το πολίτευμά μας είναι στους ουρανούς, απ' όπου και προσμένουμε Σωτήρα, τον Κύριο Ιησού Χριστό 21 ο Οποίος θα μετασχηματίσει το σώμα τής ταπείνωσής μας, ώστε να γίνει σύμμορφο με το Σώμα τής Δόξας Του, σύμφωνα με την ενέργεια με την οποία μπορεί και να υποτάξει τα πάντα στον Εαυτό Του. (Φιλιππησίους 3:20,21)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου