Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

"Ο Θεός μας συναντά στην πίστη μας"

 Σε αυτή τη χρονική περίοδο, ο Θεός θέλει να μας μάθει να ξεπερνάμε κάθε ανθρώπινο φόβο. Είναι στην καρδιά Του να μας κάνει να αγκαλιάσουμε την αυθεντική χαρά που έρχεται όταν συλλογιζόμαστε Αυτόν και τον Λόγο Του. Εκτός από την πνευματική πανοπλία (Εφεσίους 5:10-13) που μας έχει δώσει ο Θεός, μας δίνει γενναιόδωρα σοφία και διάκριση σε όσους το ζητούν ταπεινά. Εξοπλίζει τους γιους και τις κόρες του για μάχη και οδηγεί το δρόμο μας προς τα εμπρός. Μας ενδυναμώνει για να μιλάμε σκόπιμα Λόγια Ζωής για τον εαυτό μα, τις καταστάσεις μας, αλλά και τους συνανθρώπους μας που θέλει να βοηθήσουμε. Να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε πρόσβαση στο είδος της πίστη που μπορεί να μετακινήσει βουνά. Είναι καιρός να κάνουμε ένα βήμα μπροστά από αυτήν την πίστη και να εμπιστευτούμε τον Θεό να μας συναντήσει.

Ανεξάρτητη χαρά

" 21 Kαι o Δαβίδ είπε στη Mιχάλ: Mπρoστά στoν Kύριo, πoυ με διάλεξε πιο πάνω από τoν πατέρα σoυ, και πιο πάνω από oλόκληρη την oικoγένειά τoυ, ώστε να με κάνει ηγεμόνα επάνω στoν λαό τoύ Kυρίoυ, επάνω στoν Iσραήλ, ναι, μπρoστά στoν Kύριo έπαιξα 22 και θα εξευτελιστώ ακόμα περισσότερo, και θα ταπεινωθώ στα μάτια μoυ και μαζί με τις υπηρέτριες, για τις oπoίες μίλησες εσύ, μαζί μ' αυτές θα δoξαστώ." (2 Σαμουήλ 6:21,22)

Οι χαρούμενοι άνθρωποι μπορεί μερικές φορές να αισθάνονται προσβλητικοί ή απογοητευτικοί επειδή είναι σπάνιο να βρεθεί κάποιος που να παρουσιάζει αυθεντική χαρά. Συχνά σκεφτόμαστε τη χαρά σαν την ευτυχία και ότι εξαρτάται από τις περιστάσεις, αλλά δεν είναι αυτό που είναι η χαρά. Σκέφτομαι πάντα την ευτυχία ως περισσότερο ένα συναίσθημα που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την κατάστασή μου, ενώ η χαρά είναι περισσότερο μια κατάσταση ύπαρξης. Η Βίβλος (Νεεμίας 8:10) μας λέει ότι η «χαρά του Κυρίου είναι η δύναμή μας.»  Η χαρά αναφέρεται επίσης ως καρπός του πνεύματος (Γαλάτες 5:22), που σημαίνει ότι εκδηλώνεται ως καρπός στη ζωή μας όταν ζούμε συνδεδεμένοι με το Άγιο Πνεύμα (ή ως απόδειξη της παρουσίας του Αγίου Πνεύματος στην καθημερινή ζωή μας).

Έχουμε σε μεγάλο βαθμό συντονιστεί στην κοινωνία να πιστεύουμε ότι η ζωή είναι δύσκολη και δεν υπάρχει λόγος να έχουμε χαρά. Πρέπει να έχεις δυνατή πρόθεση και σκόπιμα να συγκεντρώνεσαι και να εστιάζεις στο να διατηρείς έναν τρόπο ζωής καθημερινής χαράς, πράγμα που είναι αρκετά σπάνιο.

Ο Θεός ξεπερνά τον φόβο του ανθρώπου, και με αυτόν τον τρόπο, θέλει να μας ενθαρρύνει, κι εμείς τους συνανθρώπους μας να μην είμαστε τόσο συγκεντρωμένοι στο να ανησυχούμε για το τι σκέφτονται οι άλλοι για μας, αλλά να αγκαλιάσουμε τη χαρά που μας έδωσε όταν συλλογιζόμαστε Αυτόν, το Πρόσωπό Του και τον Λόγο Του.

Τώρα θα ήθελα να απευθυνθώ προσωπικά σε άτομα που αισθάνονται ότι η χαρά τους έχει κλαπεί, ή για αυτούς που δεν γνωρίζουν την αληθινή χαρά. Σε παρακαλώ: Πέρασε χρόνο στην παρουσία του Θεού. Απλά να είσαι μαζί Του. Άφησε τον εαυτό σου ελεύθερο στους τρόπους Του, στο Λόγο Του, και σε αυτό που Μιλά στην καρδιά σου. Ο ζυγός του Κυρίου είναι εύκολος και το βάρος του είναι ελαφρύ (Ματθαίος 11:30). Ρώτησε τον Θεό εάν πρέπει να αφήσεις κάτι για να λάβεις τη χαρά που έχει για εσένα!

Εξοπλισμένος για μάχη

"Γιατί ο αγώνας μας δεν είναι ενάντια στη σάρκα και το αίμα, αλλά ενάντια στους άρχοντες, ενάντια στις αρχές, ενάντια στις δυνάμεις αυτού του σκοτεινού κόσμου και ενάντια στις πνευματικές δυνάμεις του κακού στα επουράνια." (Εφεσίους 6:12)

Μερικοί άνθρωποι στην Εκκλησία είναι παράλυτοι ή ανάπηροι από το φόβο ότι θα εξαπατηθούν. Αυτή η βαθιά ριζωμένη πίστη τους κάνει να μην είναι ανοιχτόμυαλοι όταν χρειάζονται νέους τρόπους σκέψης ή διαφορετικές πεποιθήσεις. Αν και ο Θεός μας λέει μέσω της Αγίας Γραφής ότι βρισκόμαστε σε μια πνευματική μάχη, μας έδωσε επίσης εργαλεία για να πολεμήσουμε. Εκτός από την πανοπλία του Θεού που περιγράφεται στις Εφεσίους 6: 10-18, γνωρίζουμε επίσης ότι ο Θεός γενναιόδωρα δίνει σοφία (και διάκριση) κάθε φορά που θα ταπεινωθούμε και θα Τον εκζητήσουμε (Ιακώβου 1: 5). Ο Θεός μάς έχει δώσει τα εργαλεία που χρειαζόμαστε για μάχη.

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι, και εμείς, όπως και οι γύρω μας, επηρεάζουμε συνεχώς άλλα πνεύματα εκτός του Αγίου Πνεύματος. Πάνω σε αυτό, είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε τον καρπό του Πνεύματος - αγάπη, χαρά, ειρήνη, υπομονή, καλοσύνη, πίστη, ευγένεια και αυτοέλεγχος (Γαλάτες 5:22) - ως μέτρο μέτρησης του χαρακτήρα σε ένα πρόσωπο. Ο Καρπός του Θεού δεν λέει ψέματα. Μπορούμε επίσης να θέσουμε στον εαυτό μας ερωτήσεις όπως: Πώς νιώθουμε όταν είμαστε κοντά σε ένα συγκεκριμένο άτομο; Νιώθουμε την παρουσία του Θεού όταν είμαστε μαζί του; Νιώθουμε ότι αυτό που λέει προέρχεται από μια καρδιά αγάπης;

Ο Θεός εργάζεται συνεχώς και μιλάει πάντα, χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις μας για να μας βοηθήσει να διακρίνουμε. Γνωρίζοντας ότι βρισκόμαστε καθημερινά σε μια πνευματική μάχη, δεν πρέπει να μας προκαλεί φόβο. Αν φοβόμαστε τότε ευθυγραμμίζουμε τις πεποιθήσεις μας με το λάθος βασίλειο. Πρέπει να ξέρουμε ποιος είναι ο Θεός και ποιος μας δημιούργησε, να είμαστε και να στεκόμαστε σταθεροί σε αυτήν την αλήθεια.

Η μάχη μας δεν είναι ενάντια στη σάρκα και το αίμα. Δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε μια πνευματική μάχη σαν να είμαστε θύμα ή σαν να είμαστε ανάπηροι πριν ξεκινήσουμε. Εάν αναγνωριζόμαστε ως θύμα, θα μας πετάξουν και θα πέσουμε θύματα των δυνάμεων που εργάζονται εναντίον μας. Πρέπει να σηκωθούμε και να είμαστε οι νικηφόροι γιοι και κόρες του Βασιλιά.

Ο Θεός μας δείχνει ότι έχουμε τα εργαλεία που μας έχει ήδη δώσει, και ότι δίνει γενναιόδωρα όποτε Τον ζητάμε. Αυτός ο Λόγος – που σας λέω τώρα - απευθύνεται σε άτομα των οποίων οι πεποιθήσεις αμφισβητούνται. Μπορεί να έχουν συναντήσει κάποιον που έχει διαφορετικό σύστημα πεποιθήσεων και αυτή η εμπειρία τους έχει προκαλέσει να αισθάνονται παραπεταμένοι ή διπλοπρόσωποι (Ιακώβου 1: 8).

Εάν σε αμφισβητούνε οι άλλοι, κάνε ένα βήμα πίσω όταν αισθάνεσαι ανήσυχος ή φοβισμένος, απειλούμενος ή παραπεταμένος. Εστίασε στην παρουσία του Θεού για να κερδίσεις την ισορροπία σου. Ζήτησε από τον Θεό να σου αποκαλύψει την αλήθεια για την κατάστασή σου. Ζήτησε από τον Θεό να σου δείξει τα εργαλεία που σου έχει ήδη δώσει για να προχωρήσεις προς τα εμπρός.

Ενισχύστε τον εαυτό σας στον Κύριο

6 Kαι o Δαβίδ στενoχωρήθηκε υπερβoλικά επειδή, o λαός έλεγε να τoν πετρoβoλήσoυν, για τoν λόγo ότι η ψυχή oλόκληρoυ τoυ λαoύ ήταν κατάπικρη, κάθε ένας για τoυς γιoυς τoυ και για τις θυγατέρες τoυ o Δαβίδ, όμως, δυναμώθηκε στoν Kύριo τoν Θεό τoυ. (1 Σαμουήλ 30: 6)

Μερικές φορές όταν αισθάνεστε ότι βρίσκεστε σε μια καταιγίδα, είναι σημαντικό να συγκεντρώσετε τους πόρους σας και να χρησιμοποιείτε  σκόπιμα τα Λόγια Του, όπως και τα άτομα με τα οποία περιβάλλετε τον εαυτό σας , αλλά και το τι πιστεύετε. Υπάρχουν εποχές που πρέπει να βασιστούμε στην πίστη των άλλων για τις καταστάσεις μας και να τους ζητήσουμε να σταθούν μαζί μας με πίστη για τις περιστάσεις μας.

Υπάρχουν εποχές όταν γνωρίζουμε άλλους που έχουν μαρτυρία για τη συγκεκριμένη καταιγίδα (οικονομικά, υγεία, οικογένεια, για παράδειγμα) στην οποία βρισκόμαστε και έχουνε περισσότερη πίστη για την κατάστασή μας από ό, τι εμείς. Μερικοί από τους ανθρώπους στη ζωή μας (ακόμη και την οικογένειά μας) μπορεί να μην έχουν τη δύναμη και την πίστη να αντιμετωπίσουν την πρόκληση μας μαζί μας, και είναι σημαντικό να το αναγνωρίσουμε αυτό όταν ζητάμε υποστήριξη. Αυτό μπορεί επίσης να είναι μια στιγμή που επικεντρωνόμαστε στην καλοσύνη του Θεού και ακόμη και σε προφητικά λόγια που έχουμε λάβει στο παρελθόν.

Ο Θεός μας καλεί ψηλότερα ... να είμαστε αυτοί που μας έκανε να είμαστε. Μας δημιούργησε και μίλησε Ζωή μέσα μας για να μας ενδυναμώσει να κρατήσουμε την καλοσύνη και την ειρήνη Του, και να δούμε τον καρπό Αυτού στη ζωή μας. Το ταξίδι του να συνειδητοποιήσουμε  ποιοί έχουμε δημιουργηθεί για να είμαστε, μπορεί να είναι άβολο και δύσκολο, αλλά είναι εκεί μαζί μας, ακριβώς δίπλα μας. Ακριβώς όπως ένας φίλος, για να Τον γνωρίσουμε στενά, πρέπει να περάσουμε χρόνο μαζί Του, απολαμβάνοντας την παρουσία Του.

Φαντάσου τον Θεό ως τον προσωπικό σου εκπαιδευτή. Σου λέει να σηκώσεις το βάρος των 50 κιλών γιατί ξέρει ότι μπορείς να το κάνεις και ότι θα είναι καλό για εσένα, αλλά όμως εσύ πιστεύεις ότι χρειάζεσαι  το βάρος μόνο των 25 κιλών.

Επίσης θέλω να απευθυνθώ στα άτομα που αισθάνονται ότι ζουν μέσα  στο άγχος. Κάποιοι  μπορεί ακόμη και να αισθάνονται συγκλονισμένοι από τις καταστάσεις που βιώνουν  ή σαν να μην έχουν αυτό που χρειάζονται. Εάν ισχύει και για σένα, απλά φτιάξε το πρόγραμμά σου, και στη συνέχεια βρες τρόπο να περάσεις  χρόνο και να κάνεις παρέα με τον Θεό. Απόλαυσε  την παρουσία Του. Να είσαι πολύ προσεχτικός για το πώς μιλάς για την κατάστασή σου, γνωρίζοντας ότι τα λόγια σου είναι δηλώσεις – που προκαλούν είτε ζωή ή θάνατο.

Γινόμαστε αυτό που πιστεύουμε ότι είμαστε, επομένως πρέπει να επιλέξουμε σκόπιμα να μιλήσουμε λέξεις που δίνουν ζωή. Να είστε δημιουργικοί με τις λέξεις που επιλέγετε και μιλάτε, στηρίζοντας πιστά την περίπτωσή σας. Να είστε εκ προθέσεως επιλεκτικοί σε εκείνους στους οποίους λέτε την κατάστασή σας και στους οποίους προσκαλείτε να σταθούν μαζί σας. Βεβαιωθείτε ότι είναι γεμάτοι πίστη!

 Σταθείτε στην πίστη

«Και χωρίς πίστη είναι αδύνατο να ευχαριστήσω τον Θεό ...» (Εβραίους 11: 6)

Η πίστη μας είναι στάσιμη ή κινείται μπροστά και ψηλά; Γνωρίζουμε ότι είναι αδύνατο να ευχαριστήσουμε τον Θεό χωρίς πίστη, και επίσης γνωρίζουμε ότι τα λόγια μας είναι ισχυρά και μπορούν να δημιουργήσουν κόσμους ολόκληρους όταν μιλάμε!

21 Θάνατoς και ζωή είναι στo χέρι τής γλώσσας και εκείνoι πoυ την αγαπoύν, θα φάνε από τoυς καρπoύς της. (Παροιμίες 18:21).

 Όταν μπαίνουμε σε μια κατάσταση για την οποία δεν έχουμε πίστη, δεν μπορούμε να ελπίζουμε για επιτυχία. Ο Θεός μας συναντά στην πίστη μας.

Εάν δεν έχετε πίστη για μια κατάσταση, δοκιμάστε να κάνετε ένα βήμα πίσω και να μάθετε τι εμποδίζει την πίστη σας. Εάν δεν ξέρετε, ζητήστε από τον Θεό να σας δείξει. Δοκιμάστε να κάνετε δηλώσεις που είναι γεμάτες πίστη για την περίπτωσή σας. Εάν δεν ξέρετε πώς μοιάζει, ρωτήστε τον Θεό τι θέλει να κάνει σε αυτήν την κατάσταση ή δοκιμάστε να το σκεφτείτε από την προοπτική της Βασιλείας. Κατανοώντας ότι οι λέξεις μας μπορούν να διαμορφώσουν ό, τι συμβαίνει, επιλέξτε να μιλήσετε λόγια της Ζωής αντί για αμφιβολίες που έχουν το φόβο.

Ο Θεός μας συναντά στην πίστη μας. Μας καλεί να Τον εμπιστευτούμε και να μην βρούμε ένα σχέδιο Β. Η εμπιστοσύνη και η πίστη μας στην καλοσύνη Του θα ανταμειφθούν. Γνωρίζουμε ότι το σχέδιο του Θεού είναι πάντα λυτρωτικό και συχνά αποκαταστατικό. Ίσως αυτό το αποτέλεσμα να σου φαίνεται αόριστο.

Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να κάνεις ένα βήμα μπροστά στην πίστη και να εμπιστευτείς τον Θεό ότι θα σε συναντήσει. Στο βήμα σου αυτό μπορείς να είσαι σίγουρος ότι όχι μόνο θα σε συναντήσει, αλλά και θα σε μεγαλώσει και θα σε αυξήσει στο γίνεις ακόμα περισσότερο το πρόσωπο που σε δημιούργησε, για να είσαι!

Μπορείς, αν θέλεις να διακηρύξεις μαζί μου:

• Ο Θεός μου αποκαθιστά τη χαρά.

• Ο Θεός με ετοίμασε για μάχη.

• Ενισχύομαι μέσα στην Παρουσία του Κυρίου μου ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.

• Η πίστη μου ευχαριστεί τον Θεό.

• Το αποτέλεσμα του Βασιλείου του Κυρίου μου θα έχει ανταμοιβή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου