Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

ΠΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΣΤΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΜΑΧΕΣ!

Κριτές κεφάλαιο 7.
(1) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ Η ΚΑΥΧΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ, ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ Ή ΕΠΕΙΔΗ ΈΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ! (ΕΔ. 2)
Ο Κύριός μας ξέρει ότι μπορούμε να καυχηθούμε, να υπερηφανευτούμε σε οποιαδήποτε επιτυχία στη ζωή μας, είτε είναι στον πνευματικό τομέα, είτε στην υπηρεσία μας προς Αυτόν και προς τον Λαό Του και στην Βασιλεία Του. Επίσης γνωρίζει ότι μπορούμε να παινευτούμε ότι η επαγγελματική μας και η οικονομική μας επιτυχία οφείλεται στην δική μας προσωπική ικανότητα! Γι’ αυτό πολλές φορές επεμβαίνει στη ζωή μας για να μας διδάξει και να μας φανερώσει ότι στη ‘μάχη’ που δίνουμε ή θα δώσουμε πρέπει να μείνουμε λιγότεροι, ή και να μας μείνουν λιγότερα, κυρίως υλικά – ανθρώπινα – αγαθά, έτσι ώστε όταν ‘νικήσουμε’ και έρθει η επιτυχία να μην πούμε ‘Το χέρι μου με έσωσε’!

(2) ΟΙ ΔΕΙΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΒΙΤΣΙΑΡΗΔΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΜΑΣ! (ΕΔ. 3)


Είναι στο Σχέδιό Του και στο Θέλημά Του όσοι Χριστιανοί δειλιάζουν και φοβούνται να Τον ομολογήσουν, και να υπερασπίζονται το άγιο Ευαγγέλιο Του, δεν μπορούν να πάρουν μέρος, να πολεμήσουν την όποια πνευματική μάχη! Αλλά και στα πράγματα του κόσμου ποιος εργοδότης θέλει στην επιχείρησή του ένα δειλό και φοβισμένο άτομο; Σε μια τοπική Εκκλησία πως μπορεί ο Χριστός να νικάει στη μάχη εναντίον του Διαβόλου, κι εναντίον κάθε είδους ανομίας και αμαρτίας, όταν υπάρχουνε εκεί δειλοί και φοβιτσιάρηδες; Δεν μπορεί αυτό το έργο να προχωρήσει μπροστά με τον Κύριο Ιησού Χριστό Καφαλή και Αρχηγό! Ο Θεός θα ενεργήσει και θα απομακρύνει κάθε δειλό (-ή) και φοβούμενο (-η)! Εύχομαι κι ελπίζω να μην είσαι ένας/ μια από αυτούς!

(3) Ο ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ! (ΕΔ. 4)
‘Γεδεών’, Προφήτη Μου, Εργάτη Μου θα σού πω Εγώ ποιον θα πάρεις μαζί σου και ποιόν δεν θα πάρεις μαζί σου στη ‘μάχη’! Ναι, και αυτό είναι έργο του Θεού! Μην διώχνεις κανένα και καμία από κοντά σου συνεργάτη στο έργο Του, ούτε να τους διαλέγεις με προσωπικά σου κι ανθρώπινα κριτήρια, αλλά άφησε τον Θεό, ζήτησε ο Κύριος ο Θεός να σού δείξει ποιους να έχεις μαζί σου στην πορεία σου και στη ‘μάχη’!

(4) ΜΟΝΟ ΛΙΓΟΥΣ – Π.Χ. 300 – ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ‘ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΟΙ ΩΣ ΑΚΡΙΔΕΣ’! (ΕΔ. 12)
Οι Ισραηλίτες από 32.000 που ήταν, έφυγαν οι 22.000 για να πάνε σπίτι τους και έμειναν στον Γεδεών 10.000! Όμως και αυτοί είναι πολλοί, του είπε ο Θεός!!! (εδ. 4) Και με συγκεκριμένο ‘περίεργο’ τρόπο (εδ. 5-7) ξεκαθαρίζει στον Ηγέτη του Λαού Του, ότι μόνο 300 από τους 32.000 είναι ικανοί και άξιοι για να πάνε στην μάχη εναντίον των Μαδιανιτών και Αμαληκιτών να πολεμήσουν! Έτσι κάνει ο Θεός και σε μας κάθε φορά που μας θέλει να νικήσουμε και όχι να ηττηθούμε! Έχει συγκεκριμένους ‘περίεργους τρόπους και μεθόδους’, με τους οποίους ξεκαθαρίζει τα πράγματα. Αλλά κυρίως τους ανθρώπους που είναι πολλοί γύρω μας, και οι περισσότεροι όχι κατάλληλοι για την συγκεκριμένη μάχη που μας θέλει για να δώσουμε! Επομένως αδελφέ μου συνεργάτη και ‘συμπολεμιστή’ στον πνευματικό πόλεμο που δίνουμε ως μαχόμενη και στρατευόμενη Εκκλησία του Θεού και του Χριστού, σε παρακαλώ, άφησε τον ίδιο τον Κύριο να σού ξεκαθαρίσει αυτούς τους αδελφούς και αυτές τις αδελφές με τους οποίους θα δώσεις την ‘μάχη’, για να κατανικήσεις τελικά θριαμβευτικά!!! 

(5) Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΜΑΣ – ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ – ΚΑΙ ΜΑΣ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ! (ΕΔ. 9)


Ένα βασικό χαρακτηριστικό για να νικάμε στις μάχες που ως πιστοί και ως Εκκλησία δίνουμε, είναι να ‘ακούμε’ την εντολή του Χριστού μας για το πότε θα επιτεθούμε! Υπήρξε μια συγκεκριμένη νύχτα και ώρα που ο ίδιος ο Θεός διέταξε τον Γεδεών να κάνουν οι Ισραηλίτες την επίθεση εναντίον των εχθρών τους! Δεν είναι όλες οι μέρες και όλες οι ώρες το ίδιο κατάλληλες για την ‘επίθεσή μας’ εναντίον του εχθρού μας. Εσύ κι εγώ επίσης πρέπει να συντονιστούμε με τη Φωνή του Πνεύματος του Κυρίου και να υπακούσουμε στην Εντολή Του πότε ακριβώς να επιτεθούμε, προκειμένου να έχουμε νικηφόρο αποτέλεσμα!

(6) Ο ΘΕΟΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΠΡΙΝ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΝΙΚΗ ΜΑΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΟΝΕΙΡΟ (-Α)! (ΕΔ. 13)
Πάντοτε πιστεύουμε στις υπερφυσικές φανερώσεις που ο Κύριος Ιησούς θέλει να δίνει στο Λαό Του, όπως είναι και τα ενύπνια, δηλαδή τα όνειρα! Ο Θεός πάρα πολλές φορές μιλάει στα παιδιά Του μέσα από όνειρα! Η Αγία Γραφή είναι γεμάτη από φανερώσεις του Κυρίου στους ανθρώπους Του, αλλά και αποκαλύψεις του Θελήματός Του μέσω ονείρων! Ένας άνθρωπος βλέπει στον ύπνο του ένα κρίθινο ψωμί το οποίο κτύπησε τις σκηνές του Μαδιάμ και τις καταγκρέμισε! Ο Γεδεών το ακούει αυτό και επομένως γνωρίζει από πριν το αποτέλεσμα της μάχης που θα είναι η νίκη τους εναντίον του εχθρού τους! Τι θαυμαστό να ξέρεις από πριν ότι θα κερδίσεις! Ότι θα νικήσεις κάθε εχθρό σου! Μόνο με το Ψωμί – τον Άρτο της Ζωής, τον Λόγο του Θεού, τον Κύριο ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ - μπορείς και μπορώ και όλοι μαζί μπορούμε να συντρίψουμε τον κάθε εχθρό μας!!!

(7) ΘΕΪΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΠΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ! (ΕΔ. 14-ΤΕΛΟΣ) 


Δόξα στον Θεό γιατί μας έχει χαρίσει, μας έχει εμπιστευτεί τα ανάλογα και κατάλληλα ‘εργαλεία’ - ‘όπλα’, με τα οποία νικήσαμε – νικάμε και θα κατανικήσουμε τον κάθε εχθρό μας! (α) Η δική μας Ρομφαία είναι ο Λόγος του Θεού που μας έχει παραδώσει ο Κύριός μας και Θεός μας (δες Εφεσίους 6:10-18) Είναι ολόκληρη η πνευματική μας ‘ΠΑΝΟΠΛΙΑ’ που έχουμε για να αμυνόμαστε στις επιθέσεις του εχθρού εναντίον μας, αλλά και για να κάνουμε επίθεση! (β) Οι Σάλπιγγες που έχουμε εμείς είναι οι ύμνοι της Δοξολογίας και της Λατρείας μας προς το Πρόσωπό του μόνου Θεού και Δεσπότη μας Κυρίου Ιησού Χριστού! Είναι οι προσευχές μας. Είναι η ομολογία της Πίστης μας, οι διακηρύξεις μας από τον προφητικό Λόγο του Θεού που έχουμε – την Βίβλο – αλλά και από κάθε Ρήμα που το Άγιο Πνεύμα μας δίνει! (γ) Οι στάμνες που πρέπει να σπάσουν, μάλλον είναι ο ΕΓΩΙΣΤΙΚΟΣ μας και ΣΑΡΚΙΚΟΣ τρόπος αντιμετώπισης των πραγμάτων συνήθως, από το να αντιμετωπίζουμε την κάθε κατάσταση περισσότερο πνευματικά, με την εκζήτηση του Κυρίου, με την προσευχή και με την υπακοή μας στο Λόγο και στη Φωνή Του! Και (δ) οι Λαμπάδες που πρέπει να κρατάμε στα χέρια μας είναι η Φωτιά της Αγάπης μας για τον Χριστό! Είναι η Φωτιά του Αγίου Πνεύματος μέσα μας και η Φλόγα της Παρουσίας Του, τα οποία ΠΡΕΠΕΙ να ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ για ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΣ ΜΑΧΗ! Ο Θεός να σού δώσει τη νίκη στη μάχη που δίνεις, καθώς αποφασίζεις να πολεμήσεις με ΒΑΣΗ το δικό Του ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, αλλά και σε όλη την Εκκλησία Του στην Ελλάδα και στα έθνη! Αμην!

Αναστάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου