Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Τα πάντα σπαταλήθηκαν!

ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

«Ύστερα από λίγες ημέρες ο μικρότερος γιός τα μάζεψε όλα κι έφυγε σε χώρα μακρινή. Εκεί σκόρπισε την περιουσία του κάνοντας άσωτη ζωή. Όταν τα ξόδεψε όλα, έτυχε να πέσει μεγάλη πείνα στη χώρα εκείνη, και άρχισε κι αυτός να στερείται. Πήγε λοιπόν κι έγινε εργάτης σε έναν από τους πολίτες εκείνης της χώρας, ο οποίος τον έστειλε στα χωράφια του να βόσκει χοίρους. Έφτασε στο σημείο να θέλει να χορτάσει με τα ξυλοκέρατα που έτρωγαν οι χοίροι, αλλά κανένας δεν του έδινε. (Λουκάς 15: 13-16)

Η πατρική καρδιά λαχταράει αδιάκοπα την επιστροφή των παιδιών του στο πατρικό σπίτι. Λαχταράει να τους μιλήσει και να τους προειδοποιήσει για όλους εκείνους τους κινδύνους που θα συναντήσουν. Θα επιθυμούσε τόσο πολύ να τους πείσει πως οτιδήποτε αναζητούν να βρουν αλλού, μπορούν να το βρουν στο ίδιο τους το σπίτι. Πόσο πολύ λαχταράει να τους ελκύσει στην πατρική αγκαλιά, να τους έχει κοντά του ώστε να μην πληγωθούν. Όμως η αγάπη του είναι τόσο πλατειά που δεν κάνει κάτι από όλα αυτά. Δεν μπορεί να τους υποχρεώσει να κάνουν ό,τι θέλει εκείνος. Τους δίνει τη δυνατότητα να απορρίψουν την αγάπη. Ο πατέρας θέλει να είναι ελεύθερα τα παιδιά του. Η ελευθερία αυτή περιλαμβάνει την δυνατότητα να φύγουν από το σπίτι του πατέρα, χάνοντας τα πάντα.
Σιγά-σιγά ο μικρότερος γιός βρίσκει τον εαυτό του μέσα σε μια κόλαση. Δέχεται να κάνει το πιο ταπεινωτικό επάγγελμα. Δεν μπορούσε να χορτάσει ακόμα κι αν έτρωγε όσα ξυλοκέρατα μπορούσε να βρει. Σε μια χώρα που υπάρχει πείνα δεν μπορεί κανείς ούτε να ζητιανέψει. Βρίσκει λοιπόν τον εαυτό του σε απόγνωση και φοβάται ότι θα πεθάνει από την πείνα.
Αιτήματα Προσευχής:


Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν απαρνηθεί τον Θεό ή που δεν Τον αναζητούν και δεν έχουν οικονομικά προ βλήματα – το αντίθετο μάλιστα. Εξωτερικά φαίνεται πως η ζωή τους κυλάει πολύ ωραία σε σημείο που κάποιοι από εμάς να τους ζηλεύουμε. Το να φύγει όμως κάποιος από το πατρικό του να απαρνηθεί τον Θεό, είναι κάτι πολύ βαθύτερο. Δεν έχει πλέον δικό του σπιτικό και πρέπει να το αναζητήσει σε ολόκληρο τον κόσμο. Γιατί μόνο εκεί μπορεί να ακούσει τη φωνή του πατέρα να λέει, «Αυτός είναι ο αγαπημένος μου γιός στον οποίον ευαρεστούμαι»
✽ Ας αναζητήσουμε με προσευχή όσοι έχουμε απομακρυνθεί από το σπίτι του πατέρα. Πού ψάχνουμε αποδοχή από τους άλλους μέσω των επιτυχιών μας ενώ αντιδρούμε με θυμό στην κριτική; Σε ποια σημεία συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με τους άλλους; Και ποια πράγματα μας εμποδίζουν να αναπαυτούμε στην αγκαλιά του Πατέρα;

✽ Ας προσευχηθούμε για τις μητέρες και τους πατέρες μας. Ας ψάξουμε να δούμε πόσο έχουμε απομακρυνθεί από αυτούς και πόσο έχουν εκείνοι απομακρυνθεί από εμάς. Ας ευχαριστήσουμε το Θεό για τους γονείς μας και ας συμφιλιωθούμε μαζί τους αν υπάρχει τέτοια ανάγκη.

✽ Ας προσευχηθούμε για εκείνους που είναι γύρω μας, εκείνους που χαραμίζουν τις ικανότητές και τα χαρίσματά τους σε ανούσια πράγματα επειδή δεν γνωρίζουν το Θεό.
Ας προσευχηθούμε ο Θεός να τους χρησιμοποιήσει για το δικό του σκοπό.

✽ Ας προσευχηθούμε για την ηγεσία των εκκλησιών μας, τους ποιμένες, πρεσβυτέρους και διακόνους.
✽ Ας προσευχηθούμε για όλες τις διακονίες που υπηρετούν την οικογένεια, τους φοιτητές, τα νεαρά ζευγάρια....

***
Ας προσευχηθούμε να σηκώσει ο Θεός στην Ελλάδα αποστόλους και προφήτες για να: 
(1) Μεταφέρουν τη Φωνή Του στο 'τώρα', τι δηλαδή ο Θεός λέει σήμερα για το παρόν και το άμεσο ή μακρύτερο μέλλον; (2) Φανερώσουν τη δύναμη της αγάπης Του προς κάθε χαμένο, πονεμένο και δέσμιο άνθρωπο με σημεία και τεράστια! (Αυτό το αίτημα το προσθέτει η Εκκλησία μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου